Manapság gázos lehet ha valakit Erzsébetnek neveznek el?
Én Erzsébet vagyok, szerintem semmi baj nincs vele. (Amúgy ateista is de nem foglalkozom a nevek jelentésével, az csak egy azonosító).
Böbének szokták becézni. Van is egy ilyen diafilm-sorozat, ami Böbe babáról szól, nagyon szerettem kicsiként.
Inkább nehéz. Jelen világunkban általánosságban rigolyás konzervatív családok választanak ilyen nevet egy újszülöttnek. Hasonló kategória még a Jolán, Magdolna, Mária.
Az biztos, hogy ha teljesen más útra akar lépni, nagyon nehéz lesz neki egy ilyen névvel. Engem is szivattak, hogy “nyanyás” nevem van, és valaki már szimplán csak ezért ellenséges volt velem.
Szerintem nem ciki. A mai gyerekek nem fogják tudni hogy ez "nénis" név, hiszen lassan kihal az Erzsi néni korosztály. Szerintem sokkal különlegesebb mint a rengeteg mostani egyen divatnév. Azt sem hinném hogy a vallási kontextus olyan gáz lenne, rengeteg névnek van köze a zsidó-keresztény mitológiához. Az én lányom nevének is valami Istenhez köthető jelentése van, pedig nem vagyok vallásos. De ez a név tetszett.
A becenévről meg annyit, hogy nemrég egy nevkről szóló Facebook poszt alá valaki beírta, hogy az ő lányát Böbének hívják, és többen is csatlakoztak, hogy micsoda gyönyörű név. Nem szeretek neveket cikizni, de azért na. Egy Erzsébetnek legalább lesz választása, hogy Erzsi akar lenni, vagy Böbe, vagy Lizi (mint minden 2. kislány manapság). Vagy Zsini, vagy mittudomén, bármi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!