Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Manapság gázos lehet ha...

Manapság gázos lehet ha valakit Erzsébetnek neveznek el?

Figyelt kérdés

febr. 4. 19:56
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
A böbe szerintem is szép becézés, jóban rosszban böbéjére emlékeztet. Szerintem ez rendben van. Bár én simán csak erzsinek becézném talán (volt tanáromat is így szokták). Más nem állna a számra. :/
febr. 4. 21:37
 22/45 anonim ***** válasza:
41%
Maga az Erzsébet nem is hangzik rosszul, de az emberek 99% nem így fogja szólítani, hanem majd: Bözsi, Erzsi, Bözsike, Böbe, Csörének becézik. Ezek meg eléggé öregasszonyosak.
febr. 4. 21:39
 23/45 A kérdező kommentje:
Melyek azok az öregassszonyos nevek amik nem annyira gázak?
febr. 4. 21:44
 24/45 anonim ***** válasza:
86%

Én ismerek fiatal Erzsébetet, Zsókának becézik, így hogy ismerem semmi öreges nincs benne.

2 huszonéves Máriát is ismerek, mindkettőt Marcsinak hívják. Ha megszokja az ember akkor fel se tűnik, hogy ez "öreg" név.

A 30 körüli Zazira meg Lellére jobban felkaptam a fejem, hogy mi járhatott a szüleik fejében, amikor ezt a nevet adták szegény lányoknak. Számomra ezek gázabbak.

febr. 4. 21:51
 25/45 anonim ***** válasza:
46%

Őszintén, szerintem gázos.

Az Erzsébet szép név, régies nevekből szerintem az egyik legszebb, de egy mai gyereknek nem adnám.

Én 30 éves vagyok és általánosban volt egy osztálytársam, Erzsike. Már akkor cikizték szegényt miatta és Böbének hívták, ami inkább gúnynév volt, nem egy aranyos becenév.

Sőt, tovább megyek, tudok egy nőt aki 1980 valahanyas születésű (nem tudom pontosan) ő is Erzsébet, régebben egy igazi "plázacica", plasztik nő volt és megváltoztatta a nevét, mert a külsejéhez nagyon nem ment az Erzsi 😃

Lehetne akkor inkább Elizabett(a). Az is gyönyörü szerintem.

febr. 4. 22:19
 26/45 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ne foglalkozz vele, ki mit gondol, ha neked tetszik. Lehet ezt is aranyosan becézni, Zsike, Zsóka, Erzsike, kinek mi jön be.
febr. 4. 23:09
 27/45 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem szép. Sokkal gázabb egy Elizabet, Emili, Hédi, Panka stb vagy más babás, vagy külföldieskedő rettenet.

én ismerek Erzsébetet (bebe)

Rozáliát (lia)

Juliannát (jula)

Magdalénát (léni)

a 10 év alatti korosztályban, mind szereti a nevét, és nem ők lesznek a tizedik Mia, Liza, Lea, Panni az oviban, iskolában

febr. 5. 05:18
 28/45 anonim ***** válasza:
91%

Erzsébet vagyok. Soha nem szerettem. Gyerekként gyűlöltem, felnőttként elfogadtam, de nem szeretem.

Engem világ életemben Böbének szólítottak. Ezt viszont szeretem. :)

febr. 5. 05:53
 29/45 anonim ***** válasza:
68%

#8: Böbe(baba), Böbike, Zsike stb.

+

Becenevek:

Erzsike, Erzsa, Erzsó, Erzsóka, Böbe, Böbi, Böbécske, Örzse, Bözsi, Bözsike, Pöre, Pöszi, Pötyi, Csöre, Csöri, Zsóka, Zsike, Liza, Lizi, Betta, Betti

A neten millió lehetőséget találsz, ha beírod, hogy "Erzsébet becézése" vagy "becenevek".

febr. 5. 07:57
 30/45 anonim ***** válasza:
25%
Igen, gázos. Akkor már inkább egy Dzsesszika.
febr. 5. 10:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!