Gond, ha nem mászik? Vagy még elkezdheti?
7 hónapos, jó egy hónapja kúszik. Ügyes, gyors, szabályos, szimmetrikus.
A térdre állás nem igazán érdekli, inkább felhúzza magát, egyik nap a parkolóházba kapaszkodva konkrétan felállt. Meg mindenbe, amit ér, bele kapaszkodik, és húzza fel magát függőlegesbe, kanapé, szék lába, stb.
Csak az ágyon húzza maga alá a lábát, a talajon nem. Ha én állítom négykézlábra is visszafolyik a padlóra kúszó pozicióba.
Érdemes foglalkozni vele vagy még hagyjam, hátha lesz ebből mászás is?

Valóban gond ha nem mászik. Ezek a mozgások mind-mind fejlesztik az agy különböző részeit, amiket később a tanulás során veszünk használatba. Ha most nem mászik, rövidtávú következménye nem lesz, de hosszútávon nehészségekbe ütközhet, pl olvasás,beszéd során, mert annó nem tudott rendesen kifejlődni az az idegpálya az agyban, mivel nem mászott. Lebutítva kb ez a lényeg.
Viszont még csak 7 hónapos, bőven van még ideje mászni és általában a mászás-kiülés-felkapaszkodás egy időre tehető. Attól, hogy most próbálkozik felhúzni magát, még nem biztos, hogy előbb fog menni, mint mászni.
Várj még egy kicsit, hogy beindul e a mászás :)

Idopontot kernek neurologushoz, de nalunk hozza 2-3 honapot kell varni allamiban, ha valaki eloszor megy. Szoval varnek, de legyen idopont.
Akar meg siman maszhat is, de ha nem, akkor majd az orvos ranez es elmondja a tovabbiakat.

De nem az a baj, hogy nem maszik most, ti nem olvastatok a kerdest? Az a baj, hogy elobb felallt, minthogy egyaltalan negykezlab meg tudna tartani magat.
Ez amugy a feszesseg jele,de most egyelore meg nem kell rohanni sehova, de erdemes figyelni ra.

Nem biztos,hogy feszes. Nem minden baba feszes, amelyik feláll 7 hónaposan.
Én láttam 7 hónapos babát körbesétálni a járókát kapaszkodva. Annyit mondott rá a védőnő, hogy normális, előfordul, semmi baja nincs.
Mert elég csodálkozva meséltem el neki (egy kórházi szobában voltam azzal a babával,mikor bent volt a lányom is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!