Tudom, hogy tápszeres babák hozzátáplálását 4hós korban már el lehet kezdeni. Ha 3 és fél hónapos, elkezdhetem?
Nem vagyok biztos benne hogy 4 hónapos kora elött elakarnám kezdeni a hozzátáplálást, csak anyukám görcsöl a témán, hogy próba képpen kínáljam meg almával, fél hónap nem számít. Nem akar ám rosszat anyu, csak a kisfiam annyira nézi az ételt és rágó mozdulatokat csinál, és ebből gondolja anyu hogy akár már elkezdhetném a hozzátáplálást.
Mi a véleményetek? Mindenképpen várjuk ki a 4. hónapot vagy 3 és fél hónaposan elkezdhetem óvatosan kóstoltatni?
Számít fél hónap, legalábbis ilyenkor még. Nézd meg, mennyire sokat fejlődik, akár hetek alatt.
Én biztosan a szívemre hallgatnék (és megkínálnám :D).
Hát én kivártam a hetedik hónap első napját, mivel anyatejes volt, addig csak azt kapott. Semmi baja nem lett ettől, sőt bízok benne, hogy jót tettem neki. Ez az én és a férjem közös döntése volt, ami mellett kiálltunk a család többi csupán "jót akaró" tagjaival szemben.
Neked is a saját utadat kell járnod és azt kell tenned, ami szerinted a legjobb a kicsidnek. Ha egyetértesz anyuddal, akkor kezd el a kóstoltatást, ha várni szeretnél, tedd azt :-) A lényeg, hogy a Te döntésed legyen...
A WHO ajánlása szerint a tápszeres babáknak is 6 hónapig kizárólag tápszert kellene adni, mert a babák bélrendszere addig nem zár jól, és nem tudja megemészteni a szilárdat, átfut rajta minden.
Csak sajnos a bébiétel lobbi miatt ez nem ment át.
3,5 hónaposan tutira nem kezdeném el. Itt minden hét számít!
Ezzel az erővel egy hónaposan is megkezdhetnéd, hogy az a másfél hónap már nem számít...
Tudom, jól lehurrognak a válaszom miatt, de attól még ez a helyzet, hogy nagymamáink és szüleink máshogy csinálták.
Mindhárom gyerekemmel kivártam, és ettől még jó evők lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!