29. -én lesz 5 hónapos a babám, elkezdhetem a kóstoltatást?
A bélcsatorán még csak tej ment végig. A még nem kizöldült gyepre kiküldenéd a gyerekeket játszani? Nem. Megvárom, amíg megerősödik.
Hogy mikor érik meg, vannak jelek, ezeket szokták emlegetni: van foga, tud ülni, szájába tesz dolgokat, nem működik már a nyelvkilökő reflexe.
Azt gondolom, nem ártasz vele, de kelleni még valószínűleg nem kell neki, használni se használ, akkor minek?
Első gyereknél én is vártam, hogy üljön már, másszon már, egyen már, beszéljen már, olvassunk már... Másodiknál csak élvezem, ami épp van.
Tapasztalatból tudom, ha erőlteted se fog menni , amíg ő nem akar enni!
Nagyon egyet értek!
És még annyit hozzá tennék ehhez, hogy egyes babáknál ez még később következik be, mint fél év (tehát annál előbb biztos hogy nem, egy anyatejes babánál tuti), nekem egyik babám 7,5 hónapos koráig csak anyatejet volt hajlandó elfogadni, kilökte a kanalat a szájából, bármi is volt benne, utána viszont rákapott az evésre, ma remek jól evő gyerek, szóval az sem igaz, hogy az ízek miatt kéne...
2
Na gondoltam, hogy jön a "leponti", de jöhet ezért is.
Érdemes elolvasni és elgondolkozni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!