Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babát elkezdhetek...

5 hónapos babát elkezdhetek hozzátáplálni?

Figyelt kérdés

A súlya lassan gyarapszik mostmár, egész éjjel számtalanszor ébred szopni, hajnalban át kell pelenkázni, mert annyit pisil, hogy átázik.

Ömlik a tejem, azzal nincs gond.

Nagy baba, szerintetek elkezdjem a hozzátáplálását gyümölccsel, burgonyával?

Szüksége lehet már egy nagy babának anyatej mellé más élelemre is?

2013. máj. 9. 22:00
 1/4 kíváncsicska ***** válasza:

Szerintem nem a baba súlyától függ az igénye.Ha úgy gondolod minőségileg nem elég neki a tej kezdd el, de ne várj csodát az elején.Mondjuk én pont amiatt mert nem volt elég tápláló a tejem neki éjszakára tejpépet adtam neki.Persze előtte pár napig nappal adtam neki, hogy kiderüljön nincs-e gondja vele.De magát a hozzátáplálást én a zöldséggel kezdtem el.

Ja még annyit, hogy az éjszakai alvás nem oldódott meg csak elválasztás után (14 hónapos volt akkor)

2013. máj. 9. 22:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Én fiam is 5 hónapos.Már 1 hónapja uzsira adok neki Ha-s tejpépet.Én kizárólag csak azért szenvedek hogy szokja a kanalat.1 hónap alatt eljutottunk odáig, hogy kb 3 kanál pépet tudok neki adni probléma mentesen.

Én 1 hónap múlva tervezem elkezdeni úgy igazán a hozzátáplálást, mert egyébként anyatejes.Lányomat már 4 hónaposan normálisan elkezdtem hozzátáplálni, de ő viszont tápszeres volt.

Ja és nem oldotta meg a tejpép az éjszakai ébredést nálunk se..Az éjszakai kelés nem is biztos azért van ilyenkor már mert éhesek, hanem csak a bébik testközelségre vágynak..Én erről egyik gyerekemet se akartam leszoktatni soha! :)

2013. máj. 9. 22:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem az zavar, hogy éjjel ébred, hanem, hogy miért annyiszor.

És nem szeretnék úgy járni, mint a másik két gyermekemmel, hogy még 1 évesen sem igazán fogadtak el normális ételt, mert folyton szoptak inkább.

Nem tudom,hogy hogyan kerülhetném ezt most el. Kezdjem korábban a hozzátáplálást vagy megint várjak ki, de lehet, hogy megint megjárom és nem fogja elfogadni az ételt.

2013. máj. 9. 22:37
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem kezdd el fokozatosan óvatosan.5 hónaposan már jó ha kóstolgat,mire 7-8 hónapos lesz már szépen elfogad neki való főzeléket gyümipürét,és emellett természetesen szopizhat is sőt! így lenne szerintem a legoptimálisabb neki.
2013. máj. 9. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!