1 éves kislányomnál szinte lehetetlen körmöt vágni. Tekergőzik, elkapkodja kezét-lábát. Ha meg lefogjuk és erővel próbáljuk meg, akkor üvölt. Egyre rosszabb a helyzet, gőzöm sincs, mit csináljak...
2010. nov. 8. 13:03
1/10 anonim válasza:
Fürdés után megfogom és levágom.
Megmondtam neki hogy ha ficereg akkor véletlenül anya mellévág és az fájni fog.
Ha egy megvan puszi jár. másik kéz másik puszi láb köröm után is puszi.
együtt számoljuk az ujjakat ez a kisujj, mutató gyürüs stb.
esetleg bevethetsz mondókát v. kiszámolót is.
2010. nov. 8. 13:06
2/10 anonim válasza:
Nálunk is ez volt. Végül rájöttem, hogy amikor az apja híradót néz, és odakeveredik elé a gyerek (nem szokott tévézni, így ez a pár perc igazi örömünnep a kicsinek:D), akkor bke van és nyugalom, vágható a köröm. A lábán is le tudom vágni, bár picit tiltakozik, de a korábbi háromemberes vágáshoz képest ezt a kis tiltakozást játszva kezelem.
Azóta a heti egy körömvágásnál megy a tévé, keresek reklámot, az jó mozgalmas, és mire vége, én is végzek:)
2010. nov. 8. 13:06
3/10 A kérdező kommentje:
Egy ideig a mondóka bejött, most már akkor elkezd üvölteni, ha meglátja az ollót a kezemben és iszkol. :(
2010. nov. 8. 13:07
4/10 anonim válasza:
Akár én is kérdezhettem volna ezt:-)Egy éves a fiam, és hát, ő sem engedi, nem tudom miért.Pedig már mindent próbáltam, de mintha legalább fájna neki, pedig biztos nem.Néha nagyon meg tud nőni neki, na ha nagyon elunom, akkor kínlódás árán, részletekben, és minden "nézd csak a tv-ben a mesét, stb..." bevetek.Nem tudom, kíváncsi vagyok hogy más hogy csinálja.
2010. nov. 8. 13:08
5/10 anonim válasza:
Nálunk is gond a körömvágás. Kb. azt csinálom amit az elöttem lévő anyuka. A reklám és a hiradó alatt próbálkozom. Van hogy egész nap elmegy mire sikerül levágom a 10 újjacskáról a körmöt. Együtt érzek veled.
10 hónapos kisfiú anyukája.
2010. nov. 8. 13:09
6/10 anonim válasza:
Ja, és hiába mondonám én neki hogy belevágok, vagy ilyesmi, vagy hogy puszi jár érte, meg sem hatja.
2010. nov. 8. 13:09
7/10 anonim válasza:
Ekkora korban nálunk is az volt, vagy akkor vágtam,a mikor aludt, vagy le kelett fogni:-(((
Mostanában (20 hónapos, pont ma), már jön és mondja, hogy: nyissz, ha pl valaki körmöt vág.
Szép lassan békélt meg a körömvágással.
2010. nov. 8. 13:16
8/10 anonim válasza:
Én alvás közben vágom le a körmeit és már másfél éves. Mikor fent van lehetetlenség az én fiamnak levágni.
2010. nov. 8. 13:17
9/10 anonim válasza:
Korábban mi is tv-t néztünk, kifejezetten reklámos csatornát kerestünk. :)
Most meg már végignézi figyelmesen, ahogy csinálom, az ölemben ülve. Már azt várom, mikor szól, hogy "ott még nem tökéletes..." :))
2010. nov. 8. 13:17
10/10 anonim válasza:
ugyanebben a helyzetben voltam én is. már menthetetlennek láttam. és mégis lett remény. egyik este, odajött egy doboz krémmel. (16hónapos ,de akkor még nem volt ennyi kb 3hónapja megy ez így) az olló már bekészítve a nappaliba a párna alá,de véletlenül se lássa mert már akkor üvölt. ölembe ültettem, mondtam nézzük meg mi van benne. közbe ment a tv (nem mindig nézi ,de ha bevan kapcsolva azzal is lehet terelni) mondtam hogy rakjunk krémat az ujjára ,mert az nagyon jót tesz! bekrémeztem az ujját lenyűgözte,közben belevarázsoltam az ollót a kezembe és amíg ő a krémet nézegette az ujján addig én levágtam egy körmét. nem is vette észre.hihetetlen volt. mondtam kenjük be a másikat aztán megint olló. nah akkor már nem jött be,de hagyta mert mondtam hogy csak úgy lehet bekrémezni ha nincs nagy köröm. kéri a cica baba néni ami ment a tv-be ,aztán az is bejött. és így tovább mind a 10. a lábujjak azok másik alkalom,de csakis krémmel!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!