Mit csinálsz, ha "kínszenvedés" a fogmosás?!
20 hónapos fiam tisztára kiidegel! :P
Ha fogmosásra kerül a sor csak bohóckodik,elrángatja a fejét,kilökdösi a nyelvével a fogkefét. :(
Így csak kicsit,gyorsan tudom neki tisztítani;pici lerakódást látok az alsó két középső metszőfogán,félek nem eléggé tisztítjuk,nem szeretném,ha baja lenne.:(
Ha odaadom a fogkefét csak rágcsálja;ha próbálkozom,hogy sikáljuk együtt,kirángatja a kezét.
Vannak sorstársaim?Milyen praktikát ajánlanátok még,akik hasonló cipőben jártok?
Enyém lány 27 hónapos, és ő sem szereti, ha én csinálom. De én úgy szoktam, hogy előbb én mosom neki kicsit. Már nyúlkál a fogkeféért, de határozottan rászólok, hogy "nem, előbb anya mossa, mindjárt megkapod". Ezt kétszer-háromszor is elmondom, mert türelmetlen. Persze villámgyorsan kell mossam, hiszen közben kapkod, és rángatná el a fejét.
De utána odaadom neki, és elrágcsálja, leszopogatja róla a Gabi fogkrém maradékot :) Ez is hatásos, hiszen a fogkrém addig is "kapcsolatban van" a fogával.
Unokaöcsémet 2 éves korában levittük a fogorvoshoz, csak úgy, ő adott egy szórólapot amiben benne volt, hogy a csúnya manók , hogy teszik tönkre a fogat. Azóta minden este söprögetjük ki a manókat a szánkból.
Pár trükk ami nálunk bevált:
1, Kezdjétek el együtt mosni a fogatokat, mindenki a sajátját utána anya mossa a kicsiét, kicsi pedig anyáét!
2. Lehet kapni a patikában Pakkfestő (lepedékszínező) tablettát, 4db 300 ft és pirosra festi a lepedéket a fogon. Vicces így a fogmosás, ráadásul látja, hogy hol kell sikálni még!!
Sok sikert!!!
én megmondtam neki, hogy 1. a fognyűvő manók jönnek, és kifúrják a fogait, az nagyon fog fájni.
2. addig nem megyünk innen sehova, amíg a fogát rendesen meg nem mostuk.
szerencsére valamelyik mindig bejött.
most meg már, hogy maga szeretné, úgy csinálom, ahogy az első: először anya, utána te. 2 éves volt karácsonykor.
Szia!
Itt egy sorstárs!Sajnos az én fiam is ilyen (18 hós).Pár másodpercig engedi,max fél perc,utána olyan szájzárat csinál hogy még feszítővassal sem tudnám szétnyitni neki!
Hátha nálatok bejön azért leírom a tippet,nekem is mondták.Tehát a fogsor egy sín,a fogkefe a vonat,és húzgáljuk el vissza,közbe huhúúú,huhúúú hogy szórakoztatóbb legyen:)Ismerősöm lányánál bejött,nálunk viszont nem!
Köszi a válaszokat,tippeket;mindegyiket ki fogom próbálni!:)
Az már megvolt,hogy anya mossa baba fogát,baba mossa anya fogát. Háááát...egyszer-kétszer a torkomra dugta a fogkefémet,de nyertem egy kis plussz időt! :))
Nem adom fel! :))
Ja és még egy kérdés!Amikor sima vizes fogkefével mostuk,akkor minden főétkezés után próbálkoztam a fogmosással.Fogkrémmel naponta hányszor mostok fogat a gyerkőcnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!