Mennyire megy a fogmosás 1-1,5 éves babátoknak?
Nálunk max rágja a fogkefét, de nem engedi, hogy megmossam neki a fogait. 16 hós, 8 foga már teljesen kint van és most nő megint 8 neki. Ennyit már kellene mosni igazán.
Adjatok tanácsot, hogy kellene, hogy ne szorítsa össze a száját.
húúú, én tök szemét vagyok :S
pancsi után háttal ül nekem, úgy karolom át, hogy lefogom a kezeit, persze finoman, és kíméletlenül megmosom a fogát :) kicsit nyafizik de már nem ellenkezik :) aztán hajszárítás közben rágcsizhatja a fogkefét
Fiam 14 hónapos, 6 foga van. Eddig a védőnénk azt mondta, hogy csak gézlappal "mossam" meg a fogát. Oké mondom... Először sírt, aztán pár nap után már állt előttem oldalt és tátotta a száját. remek, gondoltam, de hát ez mégsem fogmosás. Vettünk patikába Nenedent ujjra húzhatós fogkefét meg tanuló fogkrémet. Ahha, na ezt nem kellett volna:) A "fogkefét" meg se próbáltam a szájába gyömöszkölni, akkora a drágám fogacskáihoz képest. , meg nem is szimpi:) Csak a fogkrémet kentem a gézre. Hűűű, megérezte talán az illatát, vagy nem tudom,de olyan sírás árán törölgettem utána a fogát, persze a nagy hadakozásba az arca is tiszta krém. Aztán gondoltam még egyet, vettem a dm-ben azt a Baby Love-os fogmosó szettet. Na az most egyelőre bevált, odaadtam neki fürdésnél belőle kettőt- a fogkefét meg egy ínymasszírozósat- és simán meg tudom mosni a kis fogait a kefével, még kacag is közben:) Fogkrémet meg hagyom egy ideig, most örülök, hogy legalább vízzel, de fogkefével meg tudom mosni a fogait, nem akarom megint elrettenteni a fogmosástól:)
Szóval nekünk ez a DM-es szett vált be, fogkrémet meg nem ajánlom nektek se, lehet nálatok is az a baj :)
Szia
16 honapos a lanyom, de O is csak ragja.
Naponta tobbszor oda adom Neki (fogkremesen), hogy azzal is tisztitja a ogait.
Fogorvosnak mondtam, mar azt mondta, hogy ha nem is tokeletesen, de ez is tisztan tartja a fogait.
Nalunk az a fo gond, hogy hiaba mossuk meg a fogat este, mert mindig tejen alszik el.Igy semmi ertelme, de szereti ragcsalni a fogkefet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!