Hozzátáplálás? Rémálom az egész, másnál is ilyen kínszenvedés?
Hét hónapos a kisfiam,egy hónapja kezdtük a hozzátáplálást.De egyszerűen nem akar enni.Egyszer evett tejpépből 60ml és azóta sem.Se gyümölcs,se zöldségek,semmit.Se a házit, sem pedig az üveges boltit.Ami a korához megengedett volt azt mind megcsináltam, vegyítve is,anyatejjel is trükköztem,bébiételt is próbáltam,de semmi eredmény.Két három kanál maximum és utána elkezdi kilökdösni a szájából, és megfeszíti magát. Anyatejes baba,nyáron a nagy melegben a víz se nagyon kellett neki, akkor is inkább tejet ivott.
A gyerekorvos szerint minimum 50 gr-ot már igazán meg kellene ennie és napi kétszer legalább. Totál ki vagyok mert ettől olyan messze vagyok mint Makó Jeruzsálemtől. Olvasom itt,hogy sokan már ekkorra kiváltottak egy étkezést.De nekem ez egyszerűen nem megy. Egy hónapja toporgunk egy helyben.Ráadásul most még a súlya is stagnál mert sokkal kevesebb tejet eszik a fogzás miatt.
Mit csináljak,adjatok valami ötletet.Előre is köszönöm.
nekem ilyen gondom nem volt a kislányom szépen evett.
Viszont eszembe jutott néhány dolog:
- próbáld meg úgy hogy tényleg csak leveket adsz neki
- ne legyenek hidegek az ételek/gyümölcsök amit adsz nkei
- szerintem szobahőmérsékletűnél melegebb legyen néhány fokkal
- cumisüvegbe vagy kanállal adod neki? Lehetnem tud még kanálból enni, próbáltad másfaja kanállal etetni? Pl más műanyag bébietetővel?
10hós anyuka
Tiszteltetem az orvosodat. Kissé elavultak a nézetei. Nincs olyan, hogy "kell". A hozzátáplálás nem egyenlő az elválasztással, az étkezések kiváltásával, csak HOZZÁtáplálás. Még csak egy hónapja kóstolgattok, nincs hova rohanni.
Az én fiam is 7 hónapos, szintén egy hónapja kóstolgatunk. Napi szinten kb 20 grammot eszik meg. Amikor megunja és nem kell neki több, nem erőltetem tovább. 1 éves koráig eszem ágában sincs kiváltani egyetlen étkezést sem, egyéves korig úgyis az anyatej a legfőbb táplálék. A mostani, reális cél erre a második félévre csupán annyi, hogy megismerkedjen az ízekkel megtanuljon nyelni, rágni, megszeresse a kanalat.
Sajnos nekünk god a szopizás, és már nagyon kevés az anyatej. A lányom csak 6 hónapos. A tápszerel nincs gond, de püréket nem akr elfogadni, leveket is alig.
Mostanában együtt étkezik velem. Eszem a reggelit -kap- egy szelet piritóst -boldogan nyalogatja. Délelőtt pürét kellene ennie, de én eszem, és közben egy-egy kiskanállal"megkíván" stb.
Remélem, szép lassan haladunk ezzel is.:)
Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat.
Látom,hogy más is küzd ezzel a hozzátáplálásos témával.Már kezdtem azt hinni,hogy én teljesen elbénázok mindent.
Az a helyzet,hogy azért is vagyok elkeseredve hogy ennyire nem megy az evés mert a babám nem szopizik.Születése óta cumisüvegből eszik, sajnos fejnem kell neki.Fizikailag már nagyon megviseli a melleimet a sok fejés (havi szinten van begyulladva a mellem,alig van tejleadó reflexem,ennek ellenére nagyon sok tejem van közel egy óráig fejek napi négyszer 300-350ml-t) és úgy terveztem,hogy decemberben elapasztom vagy legalábbis napi két fejésre próbálom levinni, ha szépen eszik a kisfiam.De hát nagyon úgy néz ki,hogy marad minden a régiben. Csak ezért nem siettetem a hozzátáplálást de álmomban sem gondoltam volna,hogy ennyire nem kell neki más csak a tej. Olyan sokszor olvasom itt, hogy mások babái milyen szépen esznek.Amúgy mindig langyosan kapja az ételeket,hidegen meg se próbáltam.
Most nemrég tízóraizott és megevett 30ml(! hurrrááá:) őszibarackot baba kekszel és ivott utána 20ml tejet.Aztán játszott egy kicsit és most aszik úgy egy fél órát.
Egyszóval nem valami sokat eszik mostanában.Talán az új ízek zavarták meg vagy nem is tudom.
De azért jó, hogy írtatok és egy kicsit lehiggadtam mert látom, hogy azért másoknál sem megy egyszerűen és nem kell ezen ennyire kiborulnom.Igyekszem nem stresszelni és hagyom,hogy az ő kis tempójában haladjanak a dolgok.
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!