14 hónapos kislányom még nem nagyon mond szavakat, ez baj? Hasonló korú gyermekednél hogy áll a beszedfejlődés?
Először is, szerintem emelett nagyon okos és értelmes mert szinte mindent megért, amit mondunk. Mindent megmutat, olyan szinten kifejezi magát, hogy szavak nélkül is tudom mit szeretne. Néha bólogat egy egy kérdésre, tehát sok képessége van. Egyébként 10 hónapos kora óta jár, 11 hósan kezdett mutogatni. Tapsol, integet, utasításokat megért/teljesít. De én még úgy tudatos szót nem hallottam ki nála. Rengeteget dumál a kis nyelvén, mondja is nekem és közbe mutatja.
De ennyi. Ma mondtam neki hogy láb és próbálta utánozni. Meg a pókra mondja hogy púvá, a malacra röfög, tehére búú, kutyust ha meglát akkor vavava, és integetéshez néha mondja hogy pápá. De ennyi. Amúgy ha mondom neki hogy beszéljél, akkor szégyenlősen elmosolyodik és elfordul. Szerintem zavarja hogy nem tudja jól mondani, így inkàbb egyenlőre nem mondja.
Viszont mellett olyanokat tud, hogy ha kérdezem hol van anya keze akkor megmutatja, már tudja hogy kié, vagy hogy dobd ki a kukába akkor megcsinálja. És kismillió ilyen van. A passzív szókincse szerintem mindennap bővül csak egyenlőre aktív nem nagyon van. Lehet hogy apára már mondta hogy aba, vagy nem tudom, de egyenlőre mimden olyan egyformának tűnik amiket beszél😄
Amugy már 6 hós kora óta gagyorászik, hogy bababa, mamama dedede, és azóta is folyton mondja. Csak hát inkàbb egyenlőre halandzsa.
Ez a kérdés most komoly?
Vagy egy burkolt dicsekedés?
Tehén-bú
Integetéskor pápá
Kutya-vava
Malac- röfröf
Pók- púvá
Akkor ezek mégis mik, ha nem szavak? Utána olvastál te már, hogy egyáltalán mi számít szónak egy ilyen idős gyereknél?
Én nem értem mostanában ezeket a kérdéseket. 1-1,5 éves gyerekektől várjàtok el, hogy beszéljenek. A kérdésben mindig benne van, hogy "nem beszél". Aztán a kifejtésben leírják, hogy legalább 5-6 szavat mond, de az is lehet, hogy többet, mint az elvárt. 🤷♀️ A pitagorasz tételt nem tudja még? Jajj-jajj, biztos van valami baja.
Majd ha 3-4 évesen is itt tart, akkor kezdj el aggódni. Tökéletesen fejlődik a gyereked.
Én se értem ezeket a kérdéseket. Alig 1 éves múlt. Mit szeretnétek?
A legtöbb gyerek 2 éves, mire elkezd értelmezhető szamú szót használni, vagy 1-2 szavas mondatot alkotni.
14 hónaposnak nem kell semmit mondania.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!