Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell szivni sz orrát?

Mikor kell szivni sz orrát?

Figyelt kérdés

Nem tud rendesen aludni, hallom, hogy szorcsog, csak rajtam tud aludni. De inkább slej szorcsog... orra abszolút nem folyt, nem folyik... kellene szivni? Vagy mivel tudom a szorcsogest megelozni?

Éjjel felebresztutek és szivjatok?

1 eves

tegnap 22:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nosiboo van és a porszivora csatlakoztatbato.

De nem találom hatekonynak q nosiboot... a másikat nem tudtuk egyelőre bevetni. A nosibootol is kész van :(

ma 01:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell fejben tartani, hogy az ő érdeke. Én akkor szívom, ha gyakran megébred és hallom, hogy azért, mert nem kap levegőt az orrán. Ilyenkor tengervizes befúj, gyors tisztába teszem, addig az ott teszi a dolgát, majd a feje alá nyúlok, hogy megtudjam picit emelni és stabilan tudjam fogni és szívom. Nosiboot használunk a sima orrsziporszi fejjel, nekem ez a leghatékonyabb így. Végül orrcsepp, cici és alvás tovább.

Néha egyébként ha csak ilyen garatos hörgés van (nem tudok rá jó szót), de az orrában nincs semmi, akkor a cicizés is megoldja.

ma 07:29
 13/16 anonim ***** válasza:

Utalja persze.

Es utalni is fogja, de ha szerencsed van, akkor kesobb mar meg tudod vele “beszelni”, hogy utana neki is jobb lesz.

Pl most 20 honapos a fiam, volt mar eddig 3x nagyon taknyos, de most eloszor van az, hogy tenyleg latom hogy megerti, ha kiszivom az orrat, akkor kap levegot es neki jobb lesz. Mar mutatja is magatol hogy szivjam ki.

De sir meg tole o is, viszont mar nem is kell lefogni, ul az olemben, maganak fogja meg az orrszivot is, viszont sirdogal kozben, egyszerre cuki es szornyu, de ez van.

Egyebkent az orrszivas helyett lehetne orrot mosni is, de ha a gyerek nem marad nyugton, az meg nehezebb (nekem). Egyszer probaltuk, de nem sokra jutottunk, szoval egyelore marad a szivas.

Nagyon sok dolgot nem viselnek el a gyerekek, de te vagy a szulo, nem engedhetsz neki mindig, csak mert valamitol sir.

ma 08:35
 14/16 A kérdező kommentje:

Garatos hörgés van itt is inkább. De sajnos ő nem cicizik. Alig alszunk :(

Orrszivas után 2 órát alattunk...

ma 09:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Akkor próbálj neki tápszert, vagy vizet adni. (Vagy vizezett tápszert. :)) Nem kimondottan a cici a lényeg, hanem hogy iszik és így könnyebben lenyeli a cuccot, nem piszkálja tovább. Így is kelni fog, de nem azonnal.

Plusz érdemes megemelni a fejrészét egy kicsit. Ha öbölben alszik, akkor annak az egyik végét, ha a nagy ágyban, akkor valamivel alápolcolni. Pl. refluxpárna jó erre is.

Sajna a betegségek ilyenek, extrán kiveszi a szülők minden energiáját. Ez még a három évesemre is igaz, szóval edződni kell lélekben. :)

Addig jó, amíg az orrszívás miatt visít, nem valami kellemetlen orvosi beavatkozás miatt, ami a szövődmények miatt alakul ki. Tudom, hogy könnyű ilyen mondatokat durrogtatni, de hidd el, hogy nagyon igaz sajna.

ma 09:32
 16/16 A kérdező kommentje:

Igen.. köszönöm!

Velünk alszik, konkrétan rajtam amióta betegm...

ma 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!