Egy pár hónapos csecsemővel hogy osztjátok meg a házimunkát és a gyerekkel kapcsolatos teendőket?
Egy par hónapos csecsemő mellett én mindent meg tudtam csinalni.
Mármint, egy csecsemő nem kupizik úgy nem volt semmi extra feladat.
Amikor aludt, főleg akkor csináltam a házimunkát vagy a kertet. Ha ébren volt, néha ült a pihenőszékben, vagy a földön mellettem, amíg csináltam a dolgom. Pl. hajtogattam a ruhát, meg kúszott, forgott ott mellettem, ilyenek.
Vagy felporszívózni úgy is fel tudtam, hogy a kezemben volt.
Mivel a csecsemő nem pakol szét, mi felnőttek meg elpakolunk magunk után, sok dolog nincs.
Mi reggel 7 fele kelünk a fiammal. Én a délelött alatt, amíg ő elvan/alszik megfőzök. Néha "segít" benne, akkor egyik kezemben fogom, másikkal főzök.
Heti 2x mosok. Minden nap felsöprök/porszívózom. Délre meg is vagyok mindennel.
4fele ér haza a férjem, onnan együtt vagyunk. Vagy benn a lakásban csinálunk valamit, vagy kimegyünk és a babával nézzük, férjem mit csinál.
Ő fürdet, addig én elmosogatok.
Míg ő fürdik, elaltatok.
Nagyjából minden nap ennyi.
3-as vagyok, látom, hogy közben írtál. Én pár hónapos csecsemővel simán megcsináltam mindent egyedül itthon, a férjemnek nem nagyon maradt semmi, mire hazaert.
A gyerekkel kapcsolatban meg nyilván kivette a részét, ő fürdette minden nap, pelenkazta is sokat. Én szoptattam, keltem hozzá éjjel.
4 hónapos koráig mindkettő csak evett, aludt. Kb szétuntam magam. Csillivilli volt a ház, minden nap főztem és sütit sütöttem. Amikor már többet voltak fent ott voltak velem, igaz nem volt Csillával mar minden de azért rend és tisztaság volt.
Amikor nagyobban lettek pedig együtt csináltuk a dolgokat. Ki be pakolás mosó és mosogatógépből. Takaríthattak popsitörlővel, pároztatták a zoknikat pl.
Amit fúrni kellett a férjem megcsinálta, a kertet anyós gondozza mert én megölök kb minden növényt 🙈
Szóval így sok dolga nem maradt a férjemnek mire hazaért 🤣
Pl ha az egyik beteg, ő viszi a másikat suliba/ oviba de kb ennyi.
Mostmár hogy nagyobbak itthonról dolgozom. Közben ugyanúgy megfőzök, mosom, letörölgetek. Mivel belefér a napomba nem fogom csakazért meghagyni neki estére hogy igenis csináljon valamit
Akkor en leszek a kivetel, ejjel 30-60 percenkent kelo babaval, akit nappal meg kezben kellett hordozni, tartani, csak ugy volt el vagy cicin logott.
En egy poharat nem tettem arrebb, olyan szinten faradt voltam, szoval a hazimunkat a ferjem csinalta leginkabb.
Kajat meg rendeltunk hetkoznap, hetvegen meg szinten a ferjem fozott.
Az elso 4 honap volt ennyire szar, utana azert jobb lett.
Én is arra gondoltam, mint az egyes. Bárcsak, már megoszthatnám🤣
Egyedül nevelem, szóval egyértelmű.
A szülésem nem volt komplikáció mentes, a felépülés is majdnem 4 hónapig tartott így akkor a férjem csinált mindent és még rólam is gondoskodott. Örültem, ha a picit el tudtam látni.
Szerencsére nem volt probléma és elvárás sem felé, hogy ő most ezeket csinálja meg, mert eddig is megcsinálta.
A babánk lassan 6 hónapos, napközben nem sokat alszik, ha mégis azt is csak rajtam és cicin, így éppen az csinálja meg a házimunkát akinél épp nincs a pici, de ez a baba előtt is így működött, mert előtte annyit dolgoztunk, hogy csak aludni jártunk haza.
Összességében a házimunkát és a babával való teendőket is egyformán csináljuk, nincsenek külön felosztott feladatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!