Csecsemővel gasztroenterológusnál?
A gasztróról ni cs tapasztalatom, ezügyben nem tudok nyilatkozni, talán másik válaszolók. De azon kívül, hogy cseppezteted, még mit teszel a hasfájás érdekében? Cseppeket adni édeskevés. Ami igazából használ:
-sok hasra tétel
-pocakmasszázs
-tornáztatás
-lajhárfogás
-tápszeres: tápszerváltás, anyatejes: étkezésen változtatni szoptatásbarát étrenddel
-idő
3 hónapos korra általában elmúlik, felesleges doktorhoz cipelni, hacsak nem reflux van a dologban, és/vagy a gyermekorvos nem javasolja a dolgot. A csecsemőreflux tüneteit neten megtalálod :)
Jobbulást a babádnak!
2020. okt. 10. 15:20
Itt max tápszert írnak neked fel, vagy diétát javasolnak ha anyatejes. Ilyen idős korban nem végeznek allergia vizsgálatot még.
1 # tökéletesen leírt mindent.
2020. okt. 10. 16:59
3/17 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. Nem erdemes elmenni, ma voltunk. Pentek ota a lactase comfort segit, de egyebkent semmilyen tesztet nem tudnak elvegezni egy ilyen kis baban. Tippeket kaptam, kezzel megvizsgalta a doktorno.
Persze hogy nem fognak elvégezni semmilyen allergia vizsgálatot. Még annyira pici fejletlen emésztéssel. Mire nézték volna? Tejre is csak 2 évesen terhelnek. Én írtam is neked.
2020. okt. 12. 20:06
5/17 A kérdező kommentje:
Azert mentunk mert az uhs elkuldott minket mert azt mondta rengeteg a buborek a hasaban. Maganuton csinaltuk persze es igy is azt mondta a gasztros no hogy minden rendelese alatt legalabb 2 babat visznek hozza es nem erti miert kuldik oda a kismamakat. 27e ft volt a koponya has csipo uh es ez megintcsak 27e ft volt... az ortopedia "csak" 19e :D
Persze én ezt értem. Csak az allergia vizsgálatra írtam.
Tudom mert a kisebbik lányommal6 hetes kora óta járunk gasztróra tejfehérje miatt.
2020. okt. 12. 20:34
7/17 A kérdező kommentje:
Milyen tunetei voltak a kislanyodnak?
8/17 A kérdező kommentje:
6-os csak arra irtam hogy ordogi kor. Az ember ugyis elviszi mert felti es egy orvos tanacsolja. Raadasul ugyanaz a maganceg. Bar nekem gyanus hogy egy orvos nem tudja ezt pont milyen vizsgalatokat lehet/nem lehet csinalni...eselyesebb hogy ez a bevett gyakorlat... Vicc
6 hetes koráig 5 tápszert próbáltunk. Hasfájás, zöld hasmenés, kiütések. Az arcán konkrétan kisebesedett a kiütés.
Kaptunk minden mentes tápszert.
Sajnos én sok mindenre allergiás vagyok így ezt tőlem hozzák a lányaim.
2020. okt. 13. 04:50
10/17 A kérdező kommentje:
Nalunk is szokott lenni zold szeklet de kepzeld az uh-s az ortopedus es a gasztros is azt mondta azert zold mert tuletetem. Ezert az a feladatom ma hogy merjem kaja elott es utan hogy mennyit eszik (en szoptatom). A kiutesekre az arcan azt mondtak lehet hormon. Ilyesmi csak nem ilyen durva
[link] 2 hetre teljesen kiiktattam a tejet nem volt valtozas de most se eszem tejet mert nem merek. Az viszont biztos hogy a tejcukrot nem tudja lebontani mert miota kapja a cseppeket sokkal jobb nem erzem hogy tele lenne a hasa buborekokkal ha rateszem a kezem. Elotte lehetett erezni ahogy pattognak. Ti probaltatok a laktaz cseppeket?
Kapcsolódó kérdések: