Van a.k.i úgy érzi nem bír el egy csecsemővel vagy túl sok neki?
Ez így kicsit kevés infó.
Milyen szempontból nem bír, vagy mit nem bír pontosan?
Halkan jegyzem csak meg, hogy egy pici csecsemő 24 órából alszik 18-at, aki már ott nem bírja, az később bajban lesz... De ez csak az én véleményem.
Persze vannak olyan nehézségek, mint pl az éjszakai kelések, hasfájás, fogzás, amik idővel könnyebbek lesznek, de lesz helyette mindig más, ami meg nehezebb.
"Halkan jegyzem csak meg, hogy egy pici csecsemő 24 órából alszik 18-at..."
Hát vagy az Istenért sem akar a tankönyv szerint aludni. Az enyém félórát aludt-háromnegyedet fent volt.
Én az első 3 hónapot pokolként éltem meg. Első gyerek ... A gyerekorvos szoptatásn*ci (már bocsánat a kifejezésért), nekem még nem volt elég tejem, de erőlködtem. Folyton azzal jött, hogy kövér a gyerek (1,5 kg-ot hízott havonta), de a magasságát nem nézte hozzá...
"Halkan jegyzem csak meg, hogy egy pici csecsemő 24 órából alszik 18-at..."
Ez nem egésze ígaz így, ahogy írod!
1. Nem minden csecsemö alszik ennyit.
2. Amenyik igen, az sem egyben, hanem éjjel-nappal legkésöbb két óránként felébred, még ha csak rövid idöre is.
Hidd el, hiába alszik a gyerek összesen 18 órát, ha közben a szülönek nincs lehetösége arra, hogy legalább 5-6 órát egyben végig bírjon pihenni.
Ha két-három óránként fel kell kelni a babához és kb 1 óra, mire vissza tudsz feküdni, (és sok esetben utána meg nem bírsz azonnal visszaaludni sem), akkor egy hét múlva már alvajáró leszel
Nem minden baba alszik az elejen sem 18 orakat. Nalunk 12 ora volt, brutalis altatasokkal, 20 perces alvasokkal es allandoan sirt.
Vannak nehezebb babak kerdezo, ha a ferjem nem lett volna itthon nem bìrtam volna.
Van konkret kerdesed amugy? Szivesen valaszolgatok, tudom mennyire megviselo idoszak.
Tudom, van két gyerekem.
És eleinte húzósak voltak az éjszakai kelések, főleg a másodikkal, amikor már ott volt mellette a nagyobb tesó, de 1 gyerekkel szerintem azért kezdő anyukaként is lehet bírni, persze ha nincs semmi segítség (apuka sem, bármi okból), az megint más, ezért is írtam, hogy kevés az infó.
Az első 2 hétben ezt éreztem. Borzalmas volt. A kórházban semmit nem pihentem (nem volt tejem, nem adtak tápszert és végig üvöltött a kislányom. Hazajövetel napján beindult szerencsére). Lelkileg és fizikálisan is kimerülten mentem haza. Aztán otthon 2 óránként kelt, nagyon nehezen viseltem.
Most 5 hetes és már nagyon szuperül elvagyunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!