Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért zavarja a feleségemet,...

Miért zavarja a feleségemet, hogy sokat foglalkozok a 6hós lányommal?

Figyelt kérdés
Pelenkázom, fürdetem, öltöztetem, etetem cumisüvegből (tápszeres), plusz sokat játszok vele. Azt vágta valamelyik nap a fejemhez, hogy "úgy viselkedek, mint ha az anyja lennék, de az én soha nem lehetek". Eléggé szarul esett, mert így úgy érzem magam, mint egy másodhegedüs. Nem az anyja akarok lenni, hanem egyenjogú szülő, apaként.
dec. 11. 10:41
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

20-as és hogy oldottátok meg?

Nem, nem akarok az anyja lenni!

Mióta megvan a gyerek nincs napi fél óránál többet a kezembe a telefon, nem hinném, hogy ez a baja. Igazából sokszor ő se tudja, mi bántja, csak nincs akin levezesse szerintem

dec. 12. 07:01
 22/26 anonim ***** válasza:
26%
Ha segíteni akarsz akkor ragadj porszívót meg fakanalat, tényleg nem kéne kitúrnod őt az anyai szerepből.
dec. 12. 18:01
 23/26 anonim válasza:
16%
Hú de igazad van 22!!! Totál egyetértek
dec. 12. 20:39
 24/26 anonim ***** válasza:
93%

Anyaként mondom, a 22es és 23as nem normális. Nem csinálsz semmi rosszat kérdező, a párod jó dolgában nem tudja mit kezdjen magával. Valószínűleg alacsony az önbizalma és azt hiszi attól lesz valaki ha kizárólag ő tudja ellátni a gyereket.

Mondjuk az ilyen nők hisztiznek a leghangosabban akkor is ha nem kapnak segítséget.

dec. 12. 22:40
 25/26 anonim válasza:
16%

Itt az a baj hogy egyből a nőt veszi elő mindenki. Lehet hogy azért a férfiba is van hiba és ezt nem tolerálja már az anyuka nem?

Persze legyen apuka a gyerekével. De azért jó lenne a mai világban is ha lenne Nő és Férfi ne akarjon már mindenki minden is lenni.

És igen az apuka is megfoghatja a porszívót vagy a fakanalat.

Ugyan úgy ahogy anyuka is kicserelhet egy villanykörte vagy lefolyót tisztít....

Alapból szerintem nem azon az egy szón kellene rugózni. Hanem rájönni miért is mondhatja ezt az anyuka.

dec. 13. 06:29
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

#25 azért veszi elő mindenki a nőt mert a "de te soha nem lehetsz az anyja" mondat nem arról árulkodik hogy szegény ártatlan asszonytól elveszik a lehetőséget hogy anya legyen, hanem arról hogy tele van rosszindulattal.

Egyébként meg nem attól lesz valaki nő és anya hogy főz, mos, takarít és ellátja a gyereket. Ahogyan férfi és apa se attól lesz valaki hogy lapatolja haza a pénzt meg nyírja a füvet, felfurja a polcot.

De ha valakinek ebben áll a nőiessége mert másképp nem tud kiteljesedni ám legyen, de azt lehet kulturáltan, a másik lelkébe taposasa nélkül is közölni. Például így "szívem, hálás vagyok és örülök hogy ennyit segítesz a babánk körül, de én ettől kevesebbnek érzem magam, kérlek hagyd hogy jobban kivegyem a részem ebből a szerepbol".

Nem egy agysebeszet normálisan kommunikálni. Kivéve ha belesullyedt a szülés utáni depresszió mocsaraba.

dec. 13. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!