Hogyan tudnék segíteni a feleségemen? 1. trimeszter, egész napos rosszullét, étvágytalanság, fáradtság, hányinger, hányás.
Feleségem a 7. hét vége felé jár jelenleg, de már kb másfél hete nem eszik rendesen, csak ropit, kekszet, sós chipset, almát.
Egész nap fáradt, később szokott felkelni + napközben 3-4 órát alszik pluszban. Szinte egész nap hányingere van és néha kijön belőle az a kevés "kaja" is. Emiatt fogyott is kb 2 - 2,5 kilót.
A folyadékbevitel rendben van (kb 2 liter víz + egy kis tea), illetve szedi a vitaminokat. Ezen a héten volt vérvételen, a vérképe kb tökéletes.
Hogyan tudnék rajta segíteni, van valami praktika / gyógyszer / gyógytea / akármi ami segíthet?
Akinél voltak hasonló tünetek, nálatok meddig tartott?
Nagyon aranyos vagy. De nem tudsz ezen segíteni sehogy.
Remélhetőleg a 12. hét körül elmúlik.
A rosszabb forgatókönyv, h akár végig így maradhat.
Inkabb a nö gyogyaszt kene meg kerdezni erröl, itt a gyakorin lehet ajanlanak egy nem megfelelö gyogyszert, teat.. aztan kitudja milyen következmenye lesz.
En is sokat voltam rosszul es hanytam is. Sajnos ez ilyen, masodik trimeszterre valamit javult de aztan jöttek mas fajta gondok, vizesedes magas vernyomas stb :)
Gyömbér tea segíthet az erős rosszulléten, ha a teát meg bírja inni. Ha az sem esik jól neki, akkor gyömbéres keksz, vagy vékonyra szeletelt friss gyömbér.
Pihenjen most sokat, ne terhelje magát.
Ha egy nap 5-nél többször hány, akkor azonnal menjetek el orvoshoz vagy az ügyeletre, mert előfordulhat, hogy folyadékpótlásra lesz szükség.
A fáradtság és aluszékonyság teljesen normális ilyenkor, emiatt ne aggódj.
Én is fogytam az első trimeszterben, az sem szokatlan dolog.
Amíg a vérképe rendben van, és a babával sincs baj, addig csak várni lehet. Remélhetőleg hamarosan jobban lesz.
Örülj neki ha ennyi is benne marad és le tud pihenni.
Vigyél neki chipset, ropit és takargasd be. Ezzel tudsz most neki a legtöbbet segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!