Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért zavarja a feleségemet,...

Miért zavarja a feleségemet, hogy sokat foglalkozok a 6hós lányommal?

Figyelt kérdés
Pelenkázom, fürdetem, öltöztetem, etetem cumisüvegből (tápszeres), plusz sokat játszok vele. Azt vágta valamelyik nap a fejemhez, hogy "úgy viselkedek, mint ha az anyja lennék, de az én soha nem lehetek". Eléggé szarul esett, mert így úgy érzem magam, mint egy másodhegedüs. Nem az anyja akarok lenni, hanem egyenjogú szülő, apaként.
ma 10:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%

Azért mondjuk fürdetni nem szokás naponta többször. Ha ezt is mindig kiveszed a kezéből, joggal érezheti szegény, hogy neki még ezt se engeded.

Nyilván jó, ha egy apa pont úgy foglalkozik a kicsivel, de azért én is látok családot, ahol az apa az anya minden mozdulatát azzal kritizálja, hogy elveszi tőle a gyedreeket és majd ő megmutatja.

ma 12:18
 12/20 anonim ***** válasza:
74%
A kérdező felesége nem most szült! Hanem fél évvel ezelőtt! Ez már bőven nem baby blues, ha szülés utáni depressziója van akkor kezeltesse, de a hormonok itt már nem kifogás.
ma 12:27
 13/20 anonim ***** válasza:
66%
Teljesen igaza van 12-nek. Mondom ezt úgy hogy volt szülés utáni depresszióm. Menjen pszichiáterhez és ne az apát készítse ki!
ma 13:03
 14/20 anonim ***** válasza:
27%
Sajnálom, remélem meg tudjátok beszélni. Azért ezt már tényleg nem lehet baby bluesra fogni. A mi babànk 6 hetes, ő is tápszeres és a férjem mindenből kiveszi a részét. Ugyanúgy felkel hozzá, eteti stb. A fürdetés teljesen az övé. Sőt hétvégén általában mindig ő kel hozzá éjjel. Nyugodtan itt hagyhatom vele a babát pár órára, de akár egész napra is elmehetnèk. Olvasom a babás csoportban, hogy sokan a 6 hetes kontrollra is magukkal vitték mert apával nem marad el. (Igény szerint szoptatott babànàl még megértem). Én nem érzem ettől rosszul magam és nem érzem magam kevesebbnek, sem rossz anyának. Örülök, hogy a férjemmel ugyanúgy el van a baba. Néha esküszöm tiszta hülyék a nők is. Sokszor az apa is rájátszik ere, hogy jaj én nem tudom mit kell csinálni, nálam nem marad el stb..de legalább ennyiszer anya az aki mindent jobban tud és kikapja apa kezéből a gyereket. Sajnálom, hogy ennyi mártír anyuka van aki ettől érzi csak magát jól és különlegesnek, pótolhatatlannak, hogy azt gondolja csak ő tudja életben tartani azt a gyereket. Aztán később sír, hogy egy éve nem jutott el fodrászhoz, vagy csak egy órára a gyerek nélkül. Van aki azt állítja nincs is erre igénye. Azt szintén csak sajnálni tudom.
ma 13:29
 15/20 anonim ***** válasza:
50%
1# ez mi?? Attól, hogy apa egyenrangú szülő, anya felesleges lesz?? Akkor most apa felesleges? Na itt kezdődnek a problémák
ma 13:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg vele, kérdezd meg tőle, miért mondta ezt. Normális esetben egyetlen nőt sem zavarná, hogy az apuka is ugyanúgy kiveszi a részét a gyerek körüli teendőkből, rá kellene jönnöd, hogy őt pontosan mi is bántja vagy zavarja. Lehet, hogy valami teljesen más dolog, nem pontosan az, hogy sokat gondozod a babát.
ma 16:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg miért mondta. Nyugodtan mondd el, milyen rosszul esett neked. Kérdezd meg, ő hogy érez, mire lenne szüksége.

Lehet csak rossz a kedve, ezt töltötte ki rajtad (bunkón). Lehet úgy érzi, a babázásból kivezzed a részed, a házimunkából nem. Lehet féltékeny, mert nálad nyugodtabb a baba. Lehet féltékeny, mert rá kevesebbet figyelsz. (Ami normàlis, mert ilyenkor a gyerek az első)

ma 16:53
 18/20 anonim ***** válasza:
56%
Lehet úgy érzi, mindent neki kellene csinálni, és avval,hogy kiveszed a rèszed, ő ,,megbukott". Pedig ez nem így van.
ma 16:54
 19/20 anonim ***** válasza:
48%

Sok anyuka lenne a helyében.

Hány nő örülne neki ha apuka csak fele ennyit segítene!?

ma 19:50
 20/20 anonim válasza:

Nem hiszem hogy szó szerint érti. Nálunk is volt ilyen.

Lehet hogy nem is a gyerekről van szó. Nekem az volt a gondom hogy nem volt férfias, semmit nem csinált amit pl másnál (férfinak) alap. Értem ezt pl szemetet kivinni ha jönnek elvinni, ház körüli munkák, vagy akár bent a lakásban dolgokat(ami nem egy női dolog)

Mondjuk nálunk meg is mondta hogy ő bizony inkább telefonozik.

Nekem nehéz szülésem volt szinte minden miatt magamat hibáztattam.

Megkerdezted a feleségedtől hogy érzi magát? Úgy komolyan?!

Kezdeményezni kell beszélgetni őszintén. Nehéz dolog amúgy ez. De remélem megtudjatok beszélni. Te mint Apa hogyan kezeled magad. Azt írod nem lehetsz az anyja... Az akarnál lenni ha lehetne? Ezen gondolkozz el....

ma 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!