Meddig áll fenn annak a veszélye hogy a csecsemő elfelejt
levegőt venni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Pusztán kíváncsiság hogy tud e erről valaki bármit mert a neten nem találok semmit. Most jövőhéten leszünk egy hónapos és elgondolkodtam rajta meddig jelenthet ez a dolog veszélyt
1 éves kor után szignifikánsan csökken a bölcsőhalál veszélye,ha erre gondolsz. Nagyjából 2-2,5 évesen minimalizálódik a kockázat.
dec. 7. 22:01
2/16 anonim válasza:
Én úgy olvastam,hogy egészséges csecsemőnél 1 éves korig, egészségügyi problémás csecsemőnél 2 éves korig áll fenn a bölcsőhalál kockázata.
dec. 7. 22:03
3/16 anonim válasza:
2-2,5 eves korig, kesoi SIDS a neve.
dec. 7. 22:12
4/16 anonim válasza:
Én rettegtem. 3 éves koráig használtam légzésfigyelőt, engem megnyugtatott. Az első évben összesen háromszor riasztott, ebből 1 tuti téves volt, a másik kettőt nem tudom (persze azonnal felkelt ő is a szirénára). 2-2,5 kora között sokszor, volt olyan hét hogy naponta pittyent egyet, nem tudom az okát, a szirénáig csak egyszer jutottunk el. Szóval igen, para voltam, de szükség volt a figyelőre hogy tudjak aludni.
dec. 7. 22:18
5/16 anonim válasza:
Èn is 1 èves korig tudom.Viszont csökken a bölcső halál esèlye,ha együtt alszol a babával.
dec. 8. 09:29
6/16 anonim válasza:
5, pont fordítva…
Egy éves korig van esélye, de egyébként hálistennek nem gyakori már annyira, ne aggódj!
dec. 9. 10:29
7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
Kedves 6. Kommentelő hogy érted hogy már nem gyakori annyira? Mármint tök jó csak honnan lehet ezt tudni? :0
dec. 10. 14:29
8/16 anonim válasza:
Statisztika. Nekem az orvos mondta a kötelező vizsgálaton a kórházban, valami orvosi statisztika alapján.
Viszont az együttalvás növeli a kockázatot, ha ez a kérdésed. Ugyanis kevesebb az oxigén, vastag takaró, esetleg ráfekszel, stb. Kifejezetten ellenjavalt a gyerekkel aludni. Meg egészségtelen is.
dec. 10. 14:43
9/16 anonim válasza:
Hát én pont az ellenkezőjét tudom. Mertva gyerek átveszi a légzésed ritmusár, kisebb az esélye,hogy leálljon,és a hőmérséklet, testközelség a koraszülötteknek is jót tesz. És a te tested is hamarabb reagál,ha baj van.
Nekünk koraszülöttnél is kifejezetten ajánlották a PICen,hogy aludjunk együtt.
dec. 10. 16:27
10/16 anonim válasza:
9, a statisztika szerint sokkal nagyobb az esélye a csecsemő fulladásának, ha a gondozójával alszik. Ahogyan egyébként a logika is diktálja. A csecsemő még nem izzad, nem tudja hűteni magát. Emiatt megnő a testhője is, kiszáradhat. A nővérek javaslata legfeljebb annyi lehetett, hogy rajtad aludjon el (ami bevett gyakorlat a csecsemőosztályon) és a mellkasodról rakd a kiságyába. Sajnos volt két eset, amikor a kisfiammal voltunk az ügyeleten, hogy együtt alvós babát hoztak a mentők, de már esélye sem volt, mert mire észrevették, agykárosodást szenvedett és menthetetlen volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!