Mennyire gyakori, hogy egy baba az első évben sokszor ébred éjszaka?
Mikor nálunk picike volt a kisfiam, az első pár hetet leszámítva a 2-3 kelés volt az átlag, fél éves korára ez lecsökkent 1, ritkán 2-re. A baráti körben sok baba született az utóbbi években, ott szintén ez volt a helyzet. Az interneten olvasom csak hogy sok helyen óránként kel a baba akár több évig is. Ez nekem elképzelhetetlen, és őszintén eléggé megijeszt, ha eszembe jut, hogy második gyerekkel én is így járhatok.
Ez mennyire gyakori? Tudom, mindenki a saját példájából indul ki, de ha a környezeteteket is figyelembe veszitek, nálatok mi a helyzet?
Gyakori. Nekünk is volt a baráti körben olyan gyerek aki óránként kelt kb egy éves koráig. Szó szerint. Most három éves lesz, és még nincs egy átaludt éjszakája.
A miénk sem volt jó alvó, eleinte ő is vagy ötször kelt egy éjszaka, de ha valami baja volt (fogzás, alvási regresszió, stb) akkor ő is 1-2 óránként. És rohadt nehéz volt visszaaltatni, soha nem aludt el cicin. Sokszor órákig ringattam. Most két éves és kel egyszer-kétszer, de már nem kell vele szórakozni csak befekszik mellém és alszik tovább. Ha jó alvó gyerekem lenne, simán vállalnék tesót. Így nem. Soha többé azokat az átkozott, átüvöltött éjszakákat. Volt, hogy télen éjszaka vittem le babakocsizni, mert már nem tudtam mit kitalálni hogy ne üvöltsön. Amúgy meg egy tök okos, kedves gyerek, az alvást leszámítva mindig olyan könnyű vokt vele. De ez a sok kelés engem teljesen kikészített. Nem merem kockáztatni hogy megint ez lesz. Meg ugye ott még mindig nem tartunk távolról sem, hogy a saját ágyában átaludja az éjszakát. Tízből kilencszer nálam köt ki még hajnal előtt.
Én azt hittem a lányomra,milyen rettenetes alvó. Ő 3 éves koráig 2-3 alkalommal ébredt. Ivott, be kellett takarni, ilyesmi.
Utána jött egy éles váltás, és aludt.
A fiam most 2,5 éves, és rettenetesek az éjszakák. "Jobb" éjszakákon 4-5x ébred, a rosszabbakon meg óránként vagy fél óránként.
Szóval nálunk speciel kettőből kettő rossz alvó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!