Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy baba az első évben sokszor ébred éjszaka?

Figyelt kérdés

Mikor nálunk picike volt a kisfiam, az első pár hetet leszámítva a 2-3 kelés volt az átlag, fél éves korára ez lecsökkent 1, ritkán 2-re. A baráti körben sok baba született az utóbbi években, ott szintén ez volt a helyzet. Az interneten olvasom csak hogy sok helyen óránként kel a baba akár több évig is. Ez nekem elképzelhetetlen, és őszintén eléggé megijeszt, ha eszembe jut, hogy második gyerekkel én is így járhatok.

Ez mennyire gyakori? Tudom, mindenki a saját példájából indul ki, de ha a környezeteteket is figyelembe veszitek, nálatok mi a helyzet?

tegnap 19:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez sokkal gyakoribb, mint amit te tapasztaltál.
tegnap 19:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerekkel nálunk is az volt, hogy ha már 2x kelt, az már rossz éjszakának számított és nagyon hamar át is aludta az éjszakát.

Aztán jött a második. Eleinte jó volt, 2-4 hónapos kora között átaludta az éjszakát. Aztán egyik napról a másikra elromlott.

Azóta elmúlt 3 éves, de a mai napig meg se tudom számolni, hányszor ébred. 5-10 körül. Csak az vált be, hogy az első ébredése után közénk kerül 11-1 között valamikor és velem alszik. Mert ha ott vagyok, csak kinyújtja a kezét, érzi, hogy vele vagyok és alszik tovább. Ha nem vagyok ott, felkel, jön vagy sír. Próbáltuk milliószor, hogy a saját ágyában altatjuk vissza, de ugyanúgy ébred 20-30-40-60 perc múlva és keres. Volt, hogy hetekig jártunk be hozzá éjjel fél óránként visszaaltatni, de semmi javulás. Azóta se.

tegnap 19:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A kis baráti társaságunkban 7 baba van. 1-2 hónap különbséggel születtek. 2 álom jó alvó, 1 okésan alvó (max 1-2 kelés), 4 sz@r alvó.

Nálunk ez a felállás . Már 2 évesek.

tegnap 19:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Minden körülöttünk élő gyerek kb 2 évesen aludta át úgy igazán az éjszakát.

A saját 3 gyerekem is kb ekkor. Amikor kijött az utolsó fog, utána.

De azt nem számolom,hogy fázik, pisilni kell, szomjas,tele az orra,rosszat álmodott... mert azzal még a 10 éves is kelt.

tegnap 19:37
 5/11 anonim ***** válasza:
28%
Gőzöm sincs. Az enyémek tápszeresek, a most 4 éves max pisilni vagy inni kel fel, egyedül intézi aztán dzsal vissza aludni, nem kvaterkázunk éjjel vele, nem igényli a közönséget ezekhez. Ez így van vele 3 hónapos kora óta. A kicsi 5 hónapos, max akkor kel fel, ha kisesik a szájából a cumi, ez kb heti egyszer ha van. Ő már 2 hónaposan átaludta az éjjeleket.
tegnap 19:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
1 hónapos korától négy hónapos koráig aludt egész éjjel a fiam, 4 hónapos korától 10 hónapos koráig felvolt óránként , utána elkezdte megint ataludni az éjszakákat, és azóta sem ébred éjjel(3 éves lesz)
tegnap 20:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon gyakori.

Neked szerencsed volt, illetve amugy nekem is, mert a kisfiam max 2 ebredessel tolta vegig az elso 1 evet, de sokszor ataludta az ejszakat is. Aztan volt egy kis borulas 1,5 eves korig, de elenyeszo, mert a legrosszabb esten is max haromszor kelt fel es 5 percen belul visszaaludt, ez is heti parszor fordult elo csak, ez semmi ahhoz kepest, ami lehetett volna.

Viszont ahova jartunk baba-mama klubba, ott pl 10-bol 9 baba iszonyatosan sokat kelt. Legjobb baratnom kislanya szinten 1,5 eves es meg mindig orankent kel ejszaka. Facebookon is naponta jon velem szembe millio ilyen poszt, hogy nem alszik a baba.

Szoval en osszeteszem a ket kezem es halat adok a sorsnak, hogy a kisfiam alszik, mert szerintem ez a ritkabb.

tegnap 20:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gyakori. Unokahúgom ilyen. A fiam az esetek 98%-ban átalussza az éjszakát 3 hónapos kora óta. A fogzás miatt sem kel fel őt nem viseli az meg szerencsére. Akkor kel éjjel többször amikor beteg, meg a szepa miatt. Nekem az is megterhelő olyankor, így azért hálás vagyok, hogy nem mindig van ez, mert megőrülnék.
tegnap 21:26
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
A normális és egészséges, ha nem kell, mert a szervezetének kell a pihenés.
tegnap 22:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyébként igen, mindkettő normális.
tegnap 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!