Gyakori ébredés . Mit tegyek?
Kisfiam 6 hónapos.Este 7kor már alszik.Ezután 9kor felkel mèg inni.Aztán 20-25 percenkènt èbred.A cumi a szájában van,mègis sír.Ringatom visszaalszik! Aztán elölről... Règebben átaludta az èjszakát,hajnali 3as cicizèssel.Ezt 1 hònapja csinálja.Dokim anya utánni szorongásròl beszèl.
Nálatok volt ilyen? Mit gondoltok?
Én 8kor tenném le és estére alaposan megetetném tápláló kajával. (pl tejpép) Síráskor nem venném mindig ki az ágyból, hanem ott simizném inkább.
Lehet már fogzás is a dolog, én inkább erre gondolnék. Dologélt, dentinoxot meg lehet próbálni picit a cumira tenni. Az éjszakai itatásra sem szoktatnám rá. Az a baj, hogy mindennemű rendszer szokássá válik a babánál is. Ezt részben te irányítod.
A doktornőd egy nagyon is valós jelenségről, a szeparációs szorongásról beszélt, éppen benne lehettek a korban.
Az, hogy ringatásra, azaz a jelenlétedre megnyugszik, ezt támasztja alá.
Én ilyen időszakokban magam mellé vettem(amikor csillapodott, akkor ugyanúgy aludt a saját ágyában). Így ha elkezdett mocorogni, csak rátettem a kezem, vagy megszoptattam, és aludtunk tovább.
Na, ezen aztán lehet vitatkozni, hogy mikor kezdődik, mások szerint meg fél éves korban is jelentkezhet.
Megvannak a "tünetek"? igen.
Sír a baba. Ringatásra megnyugszik. Szóval nagy valószínűséggel igényli az anyukája jelenlétét. Nem olyan bonyolult ez.
Nekem 7 hinapis a kisfiam. 6 honapos koraig ataludta az ejszakat. Akkor valoszinuleg a foga miatt elkezdett 2-3-szor ebredni ejjel. Olyanor ugrottam az elso nyekkenesre es adtam neki a teat aztan a cumit. Megnyugodott es aludt tovabb. Aztan az ebredesek szama egyre tobb lett, a vegen mar neha 10-szer is felkeltunk ejjel.
Itt a gyk-n talaltam egy hozzaszolast hogy egy konyv alapjan azzal probalkozott valaki hogy amikor felsirt a baba akkor 1 percet vart es csak akkor ment be. A masodiknal mar 3 percet. Es igy tovabb, minden nap egy perccel tobbet vart. En is kiprobaltam es ket napig kellett bemenni 3. Napon mar magatol visszaaludt kb 1 perc alatt.
Szoval nalunk is a fogzas jelentette a kezdo problemat de utana mar csak a megszokas miatt ebredt olyan gyakran. Hozzaszojott hogy egy nyekkenes es anya mar haptakban all a teaval, cumival. :-)
(ha erdekel a konyv cime megkeresem, en is netrol toltottem le.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!