Mennyire gyakori, hogy egy hat hónap feletti baba (hét, nyolc, kilenc hónapos) három óránként kel enni éjszaka?
Figyelt kérdés
Hat hónapos babám egyszer kel fel, hajnalban eszik-nálunk ez a reggeli. Azt mondták szerencsém van. Erre én azt válaszoltam tudtommal ez nem ritka ennél a korosztálynál, erre kijelentették, hogy hülyeséget mondtam, mert a nagyobbak is gyakran felkelnek még 3 óránként. Hülyeséget mondtam?2009. márc. 18. 09:07
1/13 anonim válasza:
azoknal előfordulhat, hogy gyakran kelnek éjszaka, akik nappal gyümiket, főziket esznek, csak "magában". azok nem olyan táplálóak, és éjszaka érzi a baba, hogy éhes, ezért gyakrabban eszik. nálunk is volt az elején ilyen. Evett gyümit, fél üveggel, többet nem fogadott el. főzelék ugyanez. éjjel meg 3 óránként tápszert evett, akkor pótolta a tápanyagbevitelét. Most már minden gyümihez és főzihez keverek neki tejpépet vagy tápszert napközben, így nem csak eltelíti érzésre az étel, hanem a tápanyag is benne van. most már csak 10 körül kel fel vacsira, aztán reggel 5 körül eszik, ez már a reggeli nála.
2/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor kelnek fel, ha még nem alakult ki a pontos, igényüknek megfelelő etetés. Tehát azok kelnek akik éhesek? Akkor ez nem tipikus, ugye?
2009. márc. 18. 09:14
3/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom érthető volt-e. Azért mondták, hogy baromság amit mondtam, mert szerintük ennyi idősen kevés baba alszik többet egyvégtében, nem úgy étetették időszakos a felkelés, hanem, hogy egyáltalán nem alszanak többet. Születésüktől kezdve kelnek még három óránként.
2009. márc. 18. 09:16
4/13 A kérdező kommentje:
Alátámasztották egy példával:rokon baba három óránként kel, tápszeres, idősebb az én babámnál-azt mondták ez a "normális".
2009. márc. 18. 09:19
5/13 anonim válasza:
Az én kislányom 6 és fél hónapos. Még mindig szopik. Most kezdtük a gyümölcs evést. Délelőtt megeszik 1/3 üvegnyit és többet egy kanállal se. Általában 1-2 alkalommal ébred éjszaka, de van oyan is, hogy többször is. Ilyenkor inkább csak félálomban szopiik pár percig és bealszik. A nagy testvérei is így csinálták. Csak akkor nem keltek már éjjel, amikor délben is megették a normál adag főzeléküket. Az ismeretségi körömben is jónéhány anyatejes baba, és ők is felébrednek még éjjel szopizni. Igaz, hogy nem 3 óránként, de két alkalommal igen.
6/13 anonim válasza:
Az én lányom 7 és fél hónapos.Anyatejet kapott 6 hónapos koráig, azóta a gyümölcsöket is eszi. Este fürdés előtt Sinlacot kap gyümivel, fürci után szopizik. Azt gondoltam, majd így átalussza az éjszakát, de még 2-4 alkalommal szopik éjjel.. Este 8-kor fekszik, reggel 6-7 körül ébred.
7/13 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is gondoltam, kérdeztem is, hogy akkor anyatejes-e. Erre azt mondták tápszert eszik. Ezért nem értem. Köszönöm a válaszokat!
2009. márc. 18. 09:26
8/13 anonim válasza:
Ja! Értem, tápszeres babáknál szerintem nem ez az általános.Lehet, hogy tápszert kellene váltaniuk, mert amit kap, az nem elég tápláló neki.
9/13 anonim válasza:
A babák ngyon sokfélék,mintahogy mi felnőttek is azok vagyunk.Az is normális ha éjjel többször fönt van (nemcsak az éhség lehet az ok),de az is ha átalussza az éjszakát.
10/13 A kérdező kommentje:
Kösz, én is így gondoltam, de nem mertem mondani, így is feszült volt a helyzet, mert feltételeztem, hogy a babám kb az átlagnak megfelelően viselkedik, mert egyszer kel. (tápszeres)
2009. márc. 18. 09:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!