Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy hat hónap feletti baba (hét, nyolc, kilenc hónapos) három óránként kel enni éjszaka?

Figyelt kérdés
Hat hónapos babám egyszer kel fel, hajnalban eszik-nálunk ez a reggeli. Azt mondták szerencsém van. Erre én azt válaszoltam tudtommal ez nem ritka ennél a korosztálynál, erre kijelentették, hogy hülyeséget mondtam, mert a nagyobbak is gyakran felkelnek még 3 óránként. Hülyeséget mondtam?
2009. márc. 18. 09:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
azoknal előfordulhat, hogy gyakran kelnek éjszaka, akik nappal gyümiket, főziket esznek, csak "magában". azok nem olyan táplálóak, és éjszaka érzi a baba, hogy éhes, ezért gyakrabban eszik. nálunk is volt az elején ilyen. Evett gyümit, fél üveggel, többet nem fogadott el. főzelék ugyanez. éjjel meg 3 óránként tápszert evett, akkor pótolta a tápanyagbevitelét. Most már minden gyümihez és főzihez keverek neki tejpépet vagy tápszert napközben, így nem csak eltelíti érzésre az étel, hanem a tápanyag is benne van. most már csak 10 körül kel fel vacsira, aztán reggel 5 körül eszik, ez már a reggeli nála.
2009. márc. 18. 09:10
 2/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor kelnek fel, ha még nem alakult ki a pontos, igényüknek megfelelő etetés. Tehát azok kelnek akik éhesek? Akkor ez nem tipikus, ugye?
2009. márc. 18. 09:14
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom érthető volt-e. Azért mondták, hogy baromság amit mondtam, mert szerintük ennyi idősen kevés baba alszik többet egyvégtében, nem úgy étetették időszakos a felkelés, hanem, hogy egyáltalán nem alszanak többet. Születésüktől kezdve kelnek még három óránként.
2009. márc. 18. 09:16
 4/13 A kérdező kommentje:
Alátámasztották egy példával:rokon baba három óránként kel, tápszeres, idősebb az én babámnál-azt mondták ez a "normális".
2009. márc. 18. 09:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 6 és fél hónapos. Még mindig szopik. Most kezdtük a gyümölcs evést. Délelőtt megeszik 1/3 üvegnyit és többet egy kanállal se. Általában 1-2 alkalommal ébred éjszaka, de van oyan is, hogy többször is. Ilyenkor inkább csak félálomban szopiik pár percig és bealszik. A nagy testvérei is így csinálták. Csak akkor nem keltek már éjjel, amikor délben is megették a normál adag főzeléküket. Az ismeretségi körömben is jónéhány anyatejes baba, és ők is felébrednek még éjjel szopizni. Igaz, hogy nem 3 óránként, de két alkalommal igen.
2009. márc. 18. 09:24
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 7 és fél hónapos.Anyatejet kapott 6 hónapos koráig, azóta a gyümölcsöket is eszi. Este fürdés előtt Sinlacot kap gyümivel, fürci után szopizik. Azt gondoltam, majd így átalussza az éjszakát, de még 2-4 alkalommal szopik éjjel.. Este 8-kor fekszik, reggel 6-7 körül ébred.
2009. márc. 18. 09:25
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is gondoltam, kérdeztem is, hogy akkor anyatejes-e. Erre azt mondták tápszert eszik. Ezért nem értem. Köszönöm a válaszokat!
2009. márc. 18. 09:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja! Értem, tápszeres babáknál szerintem nem ez az általános.Lehet, hogy tápszert kellene váltaniuk, mert amit kap, az nem elég tápláló neki.
2009. márc. 18. 09:26
 9/13 anonim ***** válasza:
A babák ngyon sokfélék,mintahogy mi felnőttek is azok vagyunk.Az is normális ha éjjel többször fönt van (nemcsak az éhség lehet az ok),de az is ha átalussza az éjszakát.
2009. márc. 18. 09:28
 10/13 A kérdező kommentje:
Kösz, én is így gondoltam, de nem mertem mondani, így is feszült volt a helyzet, mert feltételeztem, hogy a babám kb az átlagnak megfelelően viselkedik, mert egyszer kel. (tápszeres)
2009. márc. 18. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!