Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kell aggodnom, hogy az ujszulo...

Kell aggodnom, hogy az ujszulott babám megfullad álmában bukás közben?

Figyelt kérdés

tegnap 18:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%

Jesszusom, nem általánossagban a baba altatasáról van itt szó hanem a bukós baba altatásáról. 9 es, te még a különbseget se érted!!

Nem sokáig tartana a neten utána olvasni se még arra sam vagytok alkalmasak.

ma 06:47
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen nekem is ugy ajanlották, hogy kissé megemelni a fejrészt és háton a nyelőcső miatt
ma 07:04
 13/19 anonim ***** válasza:

Nekem a kórházban azt mondták oldalt altassam. Az egynapos csecsemőm pelenkázás közben, háton fekve "fulladt be" egy bukástól, amit azonnal elkezdett visszanyelni, így fel sem tűnt, hogy ő most tulajdonképpen bukott, csak hogy nyeldes és kb. fuldoklik, kerekednek a szemei. Felvettem, előredöntöttem, picit megpaskoltam és minden oké lett, de le kellett szívni az orrából a cuccot. Ez a 2 nap alatt még kb. háromszor előfordult, meg az első hetekben még viszonylag gyakran. Eszembe sem jutott egyszer sem háton altatni emiatt. Oldalt és hason fekve jól elboldogult a bukásaival, de háton konkrétan nem mertük felügyelet nélkül hagyni, pedig meg is volt emelve a kiságy fejrésze. Borzasztó érzés, én nem kívánom senkinek. Mellesleg második gyerek, az elsővel nem volt ilyen problémánk, így nyilván azt mondom tök könnyű félvállról beszélni erről, ha valaki nincs benne.

Egyébként minimálisan kötött csípővel nekem az ortopéd doki is azt mondta, hogy tudja, hogy megosztó, de a legjobb, ha hason alszik és nappal is minél többet van hason a babánk.

Nyilván nem leszek népszerű, de figyeld meg, hogy a te babád hogyan szeret aludni és milyen pozícióban boldogul a bukással, úgy altasd, te is úgy leszel a legnyugodtabb.

ma 07:56
 14/19 anonim ***** válasza:
76%

Bukós babát nem altatunk hason!!!

Belefullad!

Vagy a hátán megemlékezés kicsit (ezt sosem mertem kipróbálni egyik gyerekemnél sem)

Vagy

Az oldalán kipárnázva. Minden ébredés után a másik oldalán altattam őket tovább, extra bukós babák voltak

ma 08:16
 15/19 anonim ***** válasza:
38%

Na milyen jó, hogy itt egyesek azt is tudják mitől van bölcsőhalál, kár, hogy az orvosok még nem jöttek rá, csak találgatnak ill.vannak rizikófaktorok...

Hanyatt fektesd, fejét oldalra hajtva+légzésfigyelő legyen bekapcsolva.

ma 09:08
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia. Én oldalt szoktam altatni, nem teljesen kell az oldalára fektetni, de a feje oldalra nézzen. Ki szoktam taámasztani egy pléddel. Ennek már 9 éve, akkor ezt javasolták, és amíg igazán magatehetetlen volt, addig ez működött is. Volt légzésfigyelő is, illetve annyira pici volt az a lakás, hogy bármelyik helyiségből észrevettem minden rezdülését.

Hason ő nem szeretett, még az is kínszenvedés volt, amíg az egészséges mozgásfejlődés miatt tettem hasra, szóval szóba sem jött, hogy úgy aludjon.

Kitartást hozzá, néha ez a bukós dolog nagyon frusztráló tud lenni, de hozzátáplálásnál legkésőbb kinövi.

ma 09:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Lányom háton aludt, oldalt a feje, majdnem megfult.

Hasra se mertem tenni, így az orvosunk tanácsára oldalra fektettem

Soha nem volt probléma belőle

A fiammal is ugyanígy jártam el. Oldalt aludt.(És nem, nem lett a csipojukkel semmi probléma, nem lettek csipoficamosak sem.)

ma 10:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Én kb mind a #13 as,nem mertem háton tartani,pelenkázás közbe párszor fuldoklott,egyszer alva is,nekem oldalt ajánlották,lassan 10 hós még mindig oldalt rakom le..
ma 12:47
 19/19 anonim válasza:
Szia :) én nemrég szültem, és nekem a kórházban úgy tanították, a hátára fektetni, és a fejecskéjét oldalra fordítani, én itthon is így csináltam. Nekem is nagyon bukott a kisfiam, sőt még most is pedig már 7 hónapos. A kórházban pelenkázás közben bukott vissza és majdnem bele fulladt. Ilyetemben azt sem tudtam mit csináljak vele, lilult a kis fejecskeje, és kirohantam vele a folyosóra 🙄 akkor nekem így magyarázták a nővérek, és ez bevált 🥰
ma 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!