Bukós babát mikor tegyem hasra?
3 hónapos a kislányom, nagyon bukós volt. Sűrítem a tápszerét, azóta jóval kezelhetőbb a helyzet, akkorákat már nem bukik, max néha picit kifolyik a száján, de már nem kell emiatt átöltöztetni napi háromszor, és textilpelust is kevesebbet fogyasztunk. Ez eddig tök jó, de ugyanúgy 10-20 percig büfiztetem a biztonság kedvéért, és evés után 1 óráig nem teszem vízszintbe. Majd csak ezután teszem le a játszószőnyegre a hátára, de már fordul is a hasára, elvan egy ideig, büfizik mèg ha esetleg maradt bent. De sokszor nem áll meg ennyinél, még így is van hogy elég sokat bukik hason. Szépen tartja magát egyébként, már hátról hasra fordul mindkét irányba. Csak emiatt a sok bukás miatt nem merem sokáig úgy hagyni. De így meg félek, hogy elmarad a mozgásfejlődésben.
Egyébként hason alszik, és elég sokat ficereg álmában.
Eddig úgy nézett ki a sorrend, hogy felkelt, evés, 1 óra büfi + függőleges, földön játék, aztán amikor elfáradt alvás. Aztán kezdődött elölről.
Szerintetek mit kéne tennem, hogy hasaljon is eleget, de lehetőleg benne is maradjon a kaja?
Őszintén szólva, én egy idő után nem törtem magam azon hogy bent maradjon a kaja, képtelenség volt. Ha délelőtt adtam neki répát, még délután 6-kor is narancssárga volt a bukása. Bármeddig várhattam volna hogy ne jöjjön vissza, ennyi erővel sosem lett volna a földön.
Feltekertem a szőnyegeket, helyette habtapi meg ilyen polifom szerű szőnyeget raktam le, amit fel lehet törölni.
Mondjuk az én babámat nem zavarta a bukás meg jól is hízott (sőt).
Nem tudok róla, hogy allergiás lenne, más tünete nincs, nem volt hasfájós se szerencsére, nagyon kiegyensúlyozott és jókedvű baba egyébként.
Akkor beletörődök, hogy ez egy darabig még így marad. 😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!