Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bukós babát mikor tegyem hasra?

Bukós babát mikor tegyem hasra?

Figyelt kérdés

3 hónapos a kislányom, nagyon bukós volt. Sűrítem a tápszerét, azóta jóval kezelhetőbb a helyzet, akkorákat már nem bukik, max néha picit kifolyik a száján, de már nem kell emiatt átöltöztetni napi háromszor, és textilpelust is kevesebbet fogyasztunk. Ez eddig tök jó, de ugyanúgy 10-20 percig büfiztetem a biztonság kedvéért, és evés után 1 óráig nem teszem vízszintbe. Majd csak ezután teszem le a játszószőnyegre a hátára, de már fordul is a hasára, elvan egy ideig, büfizik mèg ha esetleg maradt bent. De sokszor nem áll meg ennyinél, még így is van hogy elég sokat bukik hason. Szépen tartja magát egyébként, már hátról hasra fordul mindkét irányba. Csak emiatt a sok bukás miatt nem merem sokáig úgy hagyni. De így meg félek, hogy elmarad a mozgásfejlődésben.

Egyébként hason alszik, és elég sokat ficereg álmában.

Eddig úgy nézett ki a sorrend, hogy felkelt, evés, 1 óra büfi + függőleges, földön játék, aztán amikor elfáradt alvás. Aztán kezdődött elölről.

Szerintetek mit kéne tennem, hogy hasaljon is eleget, de lehetőleg benne is maradjon a kaja?

júl. 30. 09:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva, én egy idő után nem törtem magam azon hogy bent maradjon a kaja, képtelenség volt. Ha délelőtt adtam neki répát, még délután 6-kor is narancssárga volt a bukása. Bármeddig várhattam volna hogy ne jöjjön vissza, ennyi erővel sosem lett volna a földön.

Feltekertem a szőnyegeket, helyette habtapi meg ilyen polifom szerű szőnyeget raktam le, amit fel lehet törölni.

Mondjuk az én babámat nem zavarta a bukás meg jól is hízott (sőt).

júl. 30. 09:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem tudsz többet tenni, sürited is a tápszerét, vársz is a hasratétellel de ennek ellenére is bukik. Ha hízik rendesen akkor nem baj ha bukik.Csak tudni kéne mitől bukik ennyit. Nem tejfehérje allergiás?
júl. 30. 10:00
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem tudok róla, hogy allergiás lenne, más tünete nincs, nem volt hasfájós se szerencsére, nagyon kiegyensúlyozott és jókedvű baba egyébként.

Akkor beletörődök, hogy ez egy darabig még így marad. 😔

júl. 30. 10:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Mi kicsit le is voltunk maradva emiatt, mert ráadásul ő nem is hízott úgy mint kellett volna, nem mertem hasra tenni mert akkora adagok jöttek vissza anélkül is, hogy csak na. Nekünk a tejmentes diéta segített, illetve a sűrítés. Probaltam akkor hasra tenni miután felkelt, eleinte nem sok idő jött így össze mert éhes volt hamar, de a semminél több. Most már 6 hónapos lesz a héten és nagyon szépen behozta a “lemaradást” szerencsére 😊 Amióta magától fordul azóta ismét voltak nagy büfik, de már néha én is úgy vagyok vele, hogy nem tudok ezzel mit csinálni, nem kötözhetem le🤷‍♂️ amíg lehet próbálom lefoglalni háton, de igen hamar menne hasra, úgyhogy ez van. cicin altatom, bízom benne, hogy ami kijött azt esetleg alvas előtt nagyjából pótolja. Így is amúgy az idő nekünk sokat segített, habár remelem nem szólom el 😃
júl. 30. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!