Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beteg lehet a babám?

Beteg lehet a babám?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Babám 29-én töltötte a 4 hónapot. Egyenlőre a gyerek orvosunk nem küldött sehova. Egyik oldalra sem fordul még, csak a fejével. Hason háton egyaránt nem szeret lenni. Bevörösödve, remegve sír/visít amíg fel nem veszem. A tárgyakért még nem nyúl, pedig elé rakom. Ha a kezébe adom kiejti. Ha egy játékot csörgetek előtte akkor csak mosolyog és remeg érte de nem nyújtsa a kezét hogy el érje. A kezét tömködi folyton a szájába. Ha etetem, akkor a két keze oldalt lóg nem fogja még a cumisüveget meg. 5 percre nem tudom lerakni úgy hogy ne kezdjen el egyből sírni. Mosolygós érdeklődös baba egyébként. Kézbe tátott szájjal néz mindent, sokszor a nyála is kicsorog. Ha porszívozok/hajszárítozók hirtelen megijed, üvölt egyet és a torkaszakadtából sírni kezd. Lehet valami probléma vele? Ha tornáztatom a lába illetve a keze szerintem feszes. Pedig születésétől kezdve tornázok vele, mozgatom.
dec. 1. 18:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Milyen gyakorlatokat csináljunk?
dec. 1. 20:57
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Amilyet a neurológus kiír!
dec. 1. 21:00
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp szakemberrel beszélj a gyakorlatokról. Ő látja a babádat, hogy hol van a feszesség és milyen gyakorlatok kellenek neki.
dec. 1. 22:05
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
7es, de... már tudnia kéne hátról oldalra fordulni. És hiába lettem lepontozva, orvosi javaslatra vittem kiropraktőrhöz, de gondolom ti a való életben is felülbíráljátok az orvosotokat igaz? Dr. anyucik...
dec. 2. 06:25
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

#7, nem tudom te pedig miért mondod, hogy nem kéne forogni egy négy hónapos babának.

Ilyenkor bizony már próbálkoznak legalább.

Ráadásul a kérdező gyermeke sír már akkor is ha csak fekszik

dec. 2. 09:01
 16/17 anonim válasza:

Fejlődésneurológián kezdtük. A doktornő adott javaslatot tornára, a pedagógiai szakszolgálathoz járunk. Dévény és TSMT is kell már neki.

És készülj fel, hogy minden baba egyedi. Van amelyik problémára néhány foglalkozás elég. És van akinek nem - mi 3 hónapja napi szinten tornáztatjuk, plusz heti 1x a gyógytornász, és még mindig nem vagyunk kinn a gödörből. Izomtónus eloszlási zavara van - kezdetben a jobb kezét nem használta úgyanugy mint a te babád, most a balt feszíti, fejét nem tudta tartani és 1 másodpercet nem volt meg hason (összekakilta magát a fájdalomtól) - hasalni már tud, és a fejtartása javult gyorsan, most a forgás megindulására gyúrúnk.

dec. 2. 12:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Fejlődésneurológus, Dévényes, korai fejlesztő stb. Őket kérdezd meg, magadtól semmilyen gyakorlatot ne csinálj!

Mi 1 hónaposan már észleltük az izomtónus zavart. 1-4 hónapos kora között naponta 2x tornáztattuk az éppen aktuálisan kapott gyakorlatokkal. Ezek havonta változtak. Így 4,5 hónaposan forgott. De 7,5 hónapos koráig (a mászásig) még kellett heti pár torna.

dec. 2. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!