Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beteg lehet a babám?

Beteg lehet a babám?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Babám 29-én töltötte a 4 hónapot. Egyenlőre a gyerek orvosunk nem küldött sehova. Egyik oldalra sem fordul még, csak a fejével. Hason háton egyaránt nem szeret lenni. Bevörösödve, remegve sír/visít amíg fel nem veszem. A tárgyakért még nem nyúl, pedig elé rakom. Ha a kezébe adom kiejti. Ha egy játékot csörgetek előtte akkor csak mosolyog és remeg érte de nem nyújtsa a kezét hogy el érje. A kezét tömködi folyton a szájába. Ha etetem, akkor a két keze oldalt lóg nem fogja még a cumisüveget meg. 5 percre nem tudom lerakni úgy hogy ne kezdjen el egyből sírni. Mosolygós érdeklődös baba egyébként. Kézbe tátott szájjal néz mindent, sokszor a nyála is kicsorog. Ha porszívozok/hajszárítozók hirtelen megijed, üvölt egyet és a torkaszakadtából sírni kezd. Lehet valami probléma vele? Ha tornáztatom a lába illetve a keze szerintem feszes. Pedig születésétől kezdve tornázok vele, mozgatom.
dec. 1. 18:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
23%

Itt csak veled van a baj.

A leírtakból melyik szerinted a probléma?

dec. 1. 18:44
 2/17 anonim ***** válasza:
28%
Hasonló volt nálunk is, kiropraktőrhöz vittük, kapott Atlasz terápiát, és pár hét alatt elindult a mozgásfejlődése
dec. 1. 18:47
 3/17 A kérdező kommentje:
A védőnők szerint le van maradva.
dec. 1. 18:55
 4/17 anonim ***** válasza:
84%
Levan tapadva az izomzata. Nálunk is ez volt, de én már 3 hónaposan észrevettem nála(2-ik baba, így könnyebb volt annyiban, hogy mit kell nézni). Keresd fel a pedagógiai szakszolgálatot és fognak időpontot adni tornára. Nekem így 4 hónaposan már forgott.
dec. 1. 19:08
 5/17 anonim ***** válasza:
83%
Érdekes a gyerekorvosotok....
dec. 1. 19:21
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ilyen a gyerekorvos. A gyerek konkrétan nem bírta kinyitni a száját olyan feszes volt az arcizma, azt mondta, hogy csak nem éhes. Csak zárt szájjal ordított a nyomorult.

Mi Dévényeshez vittük, már az első alkalom csodát tett, összesen 3-4x kellett menni. A mozgásfejlődés is javult, bár ott a probléma kutyafüle volt az arcához képest.

dec. 1. 19:33
 7/17 anonim ***** válasza:
44%
De nem kell 4 hónaposan forogni egy babának! Miért akarod még jobban stresszelni a kérdező?
dec. 1. 19:49
 8/17 A kérdező kommentje:
A fő inkább az hogy tárgyakért nem nyúl. A keze is ökölbe
dec. 1. 19:55
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell 4 hónaposan forogni igazad van, de az alap dolgokat már tudnia kell, hogy a forgást megtudja majd csinálni. Mondjuk oldalra fordúlnia és ezeket amiből majd jön az átfordulás. Se hasra se hátra nemtudja lerakni 4 hónaposan. Egyértelmű, hogy veszes a gyerek és segitség kell neki. Tárgyakért nem nyúl, pedig kellene már.
dec. 1. 20:02
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Az ökölbeszorításnál lehet a legjobban látni, hogy kezelni kell. Nekem is abból derült ki, hogy veszes a bal oldala. Azt a kezét nem akarta 3 hónaposan kiedgedni, hanem állandóan ökölben volt.
dec. 1. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!