Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám 7 hetes,a látogatók...

Babám 7 hetes,a látogatók jönnek ha kell,ha nem.Nem igazán örülök ennek a sok embernek,mert barki behozhat barmit a babara,meg akkor is hordozhat valamit ha nem erzi,hogy beteg.Engedtek látogatókat a babához ebben az időszakban?

Figyelt kérdés
2023. jan. 20. 05:42
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
81%

Igen jöttek, de nem "ha kell, ha nem" módon, hanem elöre leegyeztetve, amikor nekünk megfelelt.

A nagyszülők jöttek másnap, mikor hazajöttünk a kórházból, illetve anyósom be is nézett minden nap 1 hétig 1-2 órára, utána heti egyszer találkoztunk. Egyhetes korában jöttek sógornőmék megnézni, illetve kb. 2-3 hetes korában a szomszédok szaladtak át 10 percre megnéznj a babát (jóban vagyunk), bár mivel én tavasszal szültem, 2 hetesen már mindennap vittem sétálni, úgyhogy bárki láthatta volna kint.

Kb.5-6 hetes korában jött egy-egy baráti pár megnézni. A távolabbi rokonok utána valamikor 2-3 hónapos korában vagy utána látták.

Amúgy csak anyósom, sógornőm, barátnőm fogta meg, senki más.

Nem tudom amúgy, ki nálatok ez a sok vendég, hozzánk úgy biztos nem jöhetne senki, hogy nem beszéljük meg előtte, de nagyszülőnek nem is tiltanám meg, hogy heti 1-szer jöjjön.

2023. jan. 20. 06:10
 2/35 anonim ***** válasza:
50%

Engedtük, pedig a covid első hullámában született. Szerintem ez túlparázás.

Az más tészta, ha úgy érzed, hogy a vendégek nem tartják a határaitokat.

2023. jan. 20. 07:01
 3/35 anonim ***** válasza:
90%
Ugyanaz mint kettes. Azonban nálunk is csak a család és egy két barát jött, nem volt zarándoklat.
2023. jan. 20. 07:07
 4/35 anonim ***** válasza:
93%
Mi az, hogy ha kell, ha nem??? Ti vagytok a házigazdák, óriási parasztság szó nélkül beállítani.
2023. jan. 20. 07:07
 5/35 anonim ***** válasza:
16%
Erősödik az immunrendszere ugyh engedném minnél több emberrel találkozzon, sterilizálsz az sem jó.
2023. jan. 20. 07:15
 6/35 anonim ***** válasza:
84%
Nem vagyok paranoiás, a vendégségeket is nagyon szeretem, de most épp tombol az RSV járvány, ami pont az ilyen korú kicsikre a legveszélyesebb, így én tényleg csak akkor fogadnék vendégeket, ha nem ölelgetik-puszilgatják végig a babát és nem maradnak túl sokáig.
2023. jan. 20. 07:33
 7/35 anonim ***** válasza:
92%
Persze.sőt ki is hordtam emberek közé minden nap.reggel es delutan 2 hetes koratol uton vagyunk,visszuk hozzuk a lanyomat iskolaba...9 honapos es meg egyszer sem volt beteg meg csak nathas sem.
2023. jan. 20. 07:52
 8/35 anonim ***** válasza:
76%
Jarvanyok,virusok mindig voltak,mindig lesznek.ugysem tudod kiszűrni...ha elkap valamit azt elkaphatja akárhol..gondolom nem zárod be a babát a házba
2023. jan. 20. 07:55
 9/35 anonim ***** válasza:
33%

Amikor a nagy született, covid első hulláma volt, szigorú kijárási tilalom, stb, szóval szerencsére nem jött senki. A betegségek miatt nem aggódtam, én voltam az, aki kicsit se hiányoltam a társaságot. Aztán persze ez idővel elmúlt, 1-2 hónap után már úgy éreztem, hogy nem gyűlölök mindenkit a közvetlen családtagokat (értsd: férjem és gyerekem) leszámítva, szóval onnantól amint lehetővé tették a korlátozások, anyósom pl már jött látogatni. De természetesen előre egyeztetve, mi hívtuk őt, nem ő erőltette ránk magát.

A kicsi egészen más tészta volt :D Ő most született novemberben, 11 napos korában már játszóházba vittük a nagyot, szóval jött ő is velünk. Azután meg persze itt volt a karácsony is, pont 5 hetes volt, a nagycsaládi karácsonyozásra csak azért nem vittem, mert volt ott vagy 20 ember, még engem is lefárasztanak ennyien, nemhogy őt. De a szűkebb családdal, nagyszülők, tesóm, együtt voltunk végig. Ezúttal elég nagy volt a mehetnékem mindenfelé, szóval amint elég erősnek éreztem magam hozzá, olyan 2-3 hetes korától kezdve csak fogom, magamra kötöm, és megyünk játszóterezni a naggyal meg úgy mindenféle programokra. De hozzánk továbbra is csak előzetes egyeztetést követően jöhet bárki, ha mi hívjuk őket, nem maguktól. Ez ritka bunkóság lenne szerintem.

2023. jan. 20. 08:10
 10/35 A kérdező kommentje:
Ide is úgy jönnek,hogy szólnak,csak sokallom,hogy ez így is heti többszöri látogatás,mindenki megfogja,sőt meg is pusziljak.
2023. jan. 20. 08:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!