Babám 7 hetes,a látogatók jönnek ha kell,ha nem.Nem igazán örülök ennek a sok embernek,mert barki behozhat barmit a babara,meg akkor is hordozhat valamit ha nem erzi,hogy beteg.Engedtek látogatókat a babához ebben az időszakban?
Igen jöttek, de nem "ha kell, ha nem" módon, hanem elöre leegyeztetve, amikor nekünk megfelelt.
A nagyszülők jöttek másnap, mikor hazajöttünk a kórházból, illetve anyósom be is nézett minden nap 1 hétig 1-2 órára, utána heti egyszer találkoztunk. Egyhetes korában jöttek sógornőmék megnézni, illetve kb. 2-3 hetes korában a szomszédok szaladtak át 10 percre megnéznj a babát (jóban vagyunk), bár mivel én tavasszal szültem, 2 hetesen már mindennap vittem sétálni, úgyhogy bárki láthatta volna kint.
Kb.5-6 hetes korában jött egy-egy baráti pár megnézni. A távolabbi rokonok utána valamikor 2-3 hónapos korában vagy utána látták.
Amúgy csak anyósom, sógornőm, barátnőm fogta meg, senki más.
Nem tudom amúgy, ki nálatok ez a sok vendég, hozzánk úgy biztos nem jöhetne senki, hogy nem beszéljük meg előtte, de nagyszülőnek nem is tiltanám meg, hogy heti 1-szer jöjjön.
Engedtük, pedig a covid első hullámában született. Szerintem ez túlparázás.
Az más tészta, ha úgy érzed, hogy a vendégek nem tartják a határaitokat.
Amikor a nagy született, covid első hulláma volt, szigorú kijárási tilalom, stb, szóval szerencsére nem jött senki. A betegségek miatt nem aggódtam, én voltam az, aki kicsit se hiányoltam a társaságot. Aztán persze ez idővel elmúlt, 1-2 hónap után már úgy éreztem, hogy nem gyűlölök mindenkit a közvetlen családtagokat (értsd: férjem és gyerekem) leszámítva, szóval onnantól amint lehetővé tették a korlátozások, anyósom pl már jött látogatni. De természetesen előre egyeztetve, mi hívtuk őt, nem ő erőltette ránk magát.
A kicsi egészen más tészta volt :D Ő most született novemberben, 11 napos korában már játszóházba vittük a nagyot, szóval jött ő is velünk. Azután meg persze itt volt a karácsony is, pont 5 hetes volt, a nagycsaládi karácsonyozásra csak azért nem vittem, mert volt ott vagy 20 ember, még engem is lefárasztanak ennyien, nemhogy őt. De a szűkebb családdal, nagyszülők, tesóm, együtt voltunk végig. Ezúttal elég nagy volt a mehetnékem mindenfelé, szóval amint elég erősnek éreztem magam hozzá, olyan 2-3 hetes korától kezdve csak fogom, magamra kötöm, és megyünk játszóterezni a naggyal meg úgy mindenféle programokra. De hozzánk továbbra is csak előzetes egyeztetést követően jöhet bárki, ha mi hívjuk őket, nem maguktól. Ez ritka bunkóság lenne szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!