Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első hónapokat megkönnyítő...

Első hónapokat megkönnyítő tippek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Legfőképp anyák, vagy leendő anyukák válaszát várom nagyon! :)

Lassan 4 hónapos terhes vagyok és nincs olyan perc, amikor ne olvasnék, néznék, hallgatnék mama-baba dolgokat, de szívesen elolvasnám az igazi anyukák hasznos tanácsait is. Mi volt a leghasznosabb dolog amit beszereztetek?

nov. 29. 21:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek más, mindenki masra esküszik.

Legyen valaki kéznel, aki tud vásárolni, amikor kiderül, hogy az ötféle izé közül (pl. cumi, pelenka, x, akarmi) csak egyféle jó, es abból azonnal kéne még egy csomó.

Nekem rengeteg minden volt kölcsönben, és amit tényleg tudtunk hasznalni, abból vettem sajátot. A cuccok közel 60-70%-a nem kellett. Az én lányom pl. nem maradt meg semelyik hordozókendőben, pedig a legjobbak voltak (kölcsön), és tanácsadonál is voltunk.

Segítséggel készülj, az egeszen biztosan jól jön.

nov. 30. 00:19
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

- Fogadj el és ha nem megy, akkor tanulj meg segítséget kérni. Vagy bástyázd körbe magad. A legjobb ha jó darabig nem kell főzéssel és takarítással foglalkoznod, csak magatokkal.

- Amint van erőd hozzá, menjetek ki minden nap sétálni. Jót tesz az ember szellemének.

- Szánj magadra időt, ha úgy érzed kezd sok lenni. Menj el otthonról 2-3 órára. Semmi baja nem lesz a babának, sőt...

- Tartsd magad egyben lelkileg és ne gondolkozz végletekben, el fog múlni az intenzív időszak.

nov. 30. 07:21
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 gyerekem van. Legjobb, ha nincsenek konkrét elképzeléseid, mert akkor nem vág pofán, ha nem úgy lesz. Az alváshiányt ne becsüld alá, nekem komoly mentális problémáim lettek tőle. De csak az első gyerekemmel volt horror a kisbaba rész (nem kell csodálkozni, van ilyen is), a másodikkal sokkal lazább volt. Akinek csak az egyik vagy csak a másik gyereke van, az nem fogja érteni, miről beszélsz, tőlük ne várj támogatást. Nagyon minimális ráhatásod van a gyerek alaptermészetére, tehát ha szenvedsz vele bármi miatt, az nem a te hibád, akárki akármit mond. Nekem ehhez 2 gyerek kellett, hogy rájöjjek, hogy nem mi baxtuk el, egyszerűen ilyen.
nov. 30. 08:54
 14/21 anonim ***** válasza:
87%

A szoptatas faraszto es siman elbobiskolhatsz. Ne band. Inkabb aludj te is.

Igyal sokat: tea, viz, gyumile szorp ok

Kv szensavas meglatod h esik. Nekem sepc nagyon nem.

Egyel !!! Fontos a kaloria bevitel. Gyumolcs zoldseg nyersen egy picit minden nap! Szar ha szekrekedesed lesz.

Pont nem erdekeljen a rend es a takaritas 1-2 het alat nem lesz nagy kaosz.

Parod bevonni a hazimunkaba !!!

Ha birod menj setalni a jo kevego felfrissit.

nov. 30. 09:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

13-as, mintha csak én írtam volna. Nálunk is ugyanígy történt. 😁

Mindenki leírt mindent. Jó tanácsokat kaptál. Én annyit fűznék hozzá, HA ne adj’ Isten érzékenyebb babát dobna a gép(Ne így legyen🤞), akkor csak mantrázd magadban, hogy: EL FOG MÚLNI!!! Ne dőlj a saját tőrödbe. Minden korszakban jöhetnek elő nehézségek, de az ember folyamat tanul és edződik. Jó egészséget és boldog babázást kívánok későbbre! 😉

nov. 30. 12:58
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Citromfu tea legyen keznel a nehezebb napokra.

Es nyugi majd megtanuljatok egymast a gyerekkel... Baromi sok minden lesz amire majd azt mondod h nem igy kellett volna. 😅 Lesz csomo vicces mosolygos pillanat es lesz mikor mast nem akarsz csak csendet es 5 perc nyugalmat de osszessegeben majd 10-20 ev mulva csak a jo emlekek maradnak meg. A nehezsegeken akkor mar csak mosolyogsz h lam lam nem is volt olyan nehez. Ja fura ez a memoria.

Szoval probalj meg optimista lenni, csinald amit jonak erzel, es nyugodtan lepj le par orara ha erre van szukseged vagy bogd ki magad ha az esik jol.

Nekem a szeretom segitett sokat nala ha kellett akkor menedeket leltem akkor is ha nem volt szex. O is akkor szult velem egy korhazban. Ahogy o is sokszor menekult hozzam ha elegenlett. Legtobbszor csak kellett h kisirjuk maginkat es megolelgessen.

nov. 30. 13:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az utolsó bekezdést nem igazán tudom értelmezni...

nov. 30. 14:36
 18/21 anonim ***** válasza:

A baratnom a szererom.

Lanyos szax leszbi biszaxualitas ?

Igy megvan?

Szex is van de siman olyan is h csak bogtunk egxutt...

nov. 30. 20:03
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél semmi "extrát" előre.

Nekem pl itt van egy csomag bontatlan melltartó betét. Soha egy csepp tej nem csorgott a mellemből (pedig 1 éves koráig szoptattam). Áldom az eszem, hogy kagylót nem vettem előre feleslegesen.

Barátnőmnek meg amíg az egyik melléből szopizott a baba másik melléből ömlött a tej.

Nekem nem kellett szoptatós párna, elég volt egy sima párna a könyököm alá.

Babafészket ajándékba kaptuk, kanapén használtuk, de ha nekem kellene megvenni nem vennék.

Valaki egyszer írta, hogy szülés után is van élet, nem kell mindent előre megvenni.

nov. 30. 20:07
 20/21 A kérdező kommentje:
jajj köszönöm csajok, nagyon hálás vagyok! mindent megkaptam amit szerettem volna. picit félek még és ilyenkor jó olvasgatni.
dec. 1. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!