Milyen dolgok vannak amiket állítólag nem szabad csinálni a gyerekkel de megkönnyíteni az életünket?
Nagy fájdalmam a bébivel hogy azokat nem szabad csinálni vele amiktől tényleg könnyebb lenne az élet.
Olyan jó lenne ha napközben mehetne a tv, néha megnézhetne mesét, adhatnék neki cumit, amikor nyugtalan vagy kaphatna egy kis édeséget amikor nyűgös vagy nem akar enni.
Vagy akár néha hagyni hogy sírjon kicsit magában amíg legalább csinálok magamnak egy szendvicset.
Ti tudtok még ilyeneket, amiktől tartózkodni kell a szakemberek szerint, de megkönnyítené az életünket?
😅
#napinyafogas
"Olyan jó lenne ha napközben mehetne a tv, néha megnézhetne mesét, adhatnék neki cumit, amikor nyugtalan vagy kaphatna egy kis édeséget amikor nyűgös vagy nem akar enni."
Ezek közül mindegyiket csinalhatod, ha nem napi rendszer lesz belole
Azért ez a tanács minden esetben nem igen állná meg a helyét.
Első baba (11 hónapos), már rég nem akarok mindent tökéletesen csinálni, de tudjátok, amikor vannak "elvek" 😆
Uh eszembe jutott mégegy, odaadni a kicsinek a tabletet vagy együtt játszani vele. Na meg a kakaó, 2-3 hát múlva már ihatna, de hát az az ördög itala :D
A tv is olyan, hogy van aki szerint mi is felnőttünk és semmi bajunk, van aki szerint már 10 perc is sorvasztja a gyerek agyát és idegrendszerét...
Jó lenne olyan elveket elengedni, amik tényleg feleslegesek 😅
Túl komolyan veszed az "ajánlásokat".
Tablet: szerintem nyugodtan lehet rajta játszani, a 11 honapost nem fogja lekötni, de mivel nem villódzó mese van rajta nem káros. Meseknel is mindig allokepest tettem be neki, pl. youtube-on boribon mesék, a mesét felolvassák és képeket tettek bele a könyvből. Ez nem káros, minél lassabb egy mese annál jobb ilyen kicsinek. Sok időre úgysem köti le semmi, 10 perc nem fog ártani. Tableten pedig nem mindegy milyen játékot töltesz le, vannak jók is. Cumit sosem fogadta el. Az édesség pedig nem fogja megnyugtatni, legalabbis nem jobban, mint mondjuk a gyümölcs.
Engem ezek nem érdekelnek. Vagy lesz egy idegbeteg tönkrement anyja mert valaki azt mondta ha bekapcsolom a tévét elsorvad az agya, vagy bekapcsolom neki a mesét pár óránként mikor kell egy szünet, és megiszok egy kávét, netezgetek stb.
Büszkén mutatja az üres tányérját, hogy mindent megevett és kér desszertet, ha van otthon vaníliás puding vagy nyáron fagyi én nem fogom sajnálni tőle, ameddig nincs súly vagy fog problémája.
Esténként cumizik, vagy ha nagyon feldúlt szopogathatja kicsit, nem zavar. A lelki egészsége fontosabb mint ahogy a fogai fognak állni, már ha úgy fognak.
Sirni nem hagyom, az nekem nem menne soha.
2,5 éves a delikvens.
Tudsz esetleg így hirtelen ilyen játékot? 🤗
Egyet találtam, lufikat kell kipukkasztani, szereti nézni ahogy játszom vele :D de kb csak 3x kapcsoltam be, akkor is bűntudatom volt, hogy éppen tönkreteszem a gyereket 😬😳
Az állóképes mese viszont jó ötlet, az majdnem olyan, mint a diavetítés 🤔
Szerintem van átmenet a teljes csend és az egésznapos tv nézés között. Lehet kapcsolni zenét is, vagy abban az egy órában, amíg főzöl, takarítasz mittomén, mehet a háttérben valami műsor. Mindamellett azért egy David Attenborough dokumentumfilm szerintem nem annyira agyradírozó, mint egyik másik gyökér mese, amiben valóban nincs semmi tanulság, csak folyamatos nyafogás.
Nekem amúgy még ilyen a bolti bébi étel. Azt látom, hogy lassan versenyt csinálnak egyesek abból, hogy minél kevesebbszer nyúljanak üvegeshez és minél többször egyen a gyerek házi kosztot. Ami tök jó, de azért szerintem ezek nem ördögtől való dolgok sőt, én sokszor meg is szoktam lepődni, hogy rendesen változatosabbak ezek az üvegesek, mint amiket mi csinálunk, olyan zöldségek, gyümölcsök vannak benne, amiket mi szinte sosem használunk, vagy azért, mert nehéz beszerezni, vagy nehéz elkészíteni, vagy egyszerűen nem tudunk vele mit kezdeni. Nekem tipikusan ilyen a paszternák, párszor próbáltam itthon valamit csinálni belőle, de nem lett valami ízletes. Hogy egy példát mondjak. Úgyhogy hiába a verseny, mi szoktunk ilyeneket venni, ráadásul nagyon jó akkor is, ha határozottan nem akar enni olyat a gyerek, amit mi viszont igen, van mihez nyúlni, nem kell többféle menüben gondolkodni, azért annyira nincs nekem sem sok szabadidőm, hogy mindig alternatívákkal szórakozzak a tűzhely mellett.
Én mindegyiket csinálom mértékkel. Magam a számítógép és a tévé előtt nőttem fel, emlékszem az állandó harcokra anyám részéről. Ma már mindketten röhögünk rajta. Nem lettem sem iskolai lövöldöző, sem gépfüggő, sem szerencsétlen nyomorult aki kiesett az iskolából. Ne a minőségi együtt töltött idő (duplozas, meseolvasas, kézműveskedes) helyett legyen. Nagyon erőlködnek évtizedek óta, hogy bizonyítsák mennyire kártékony, de eddig még nem sikerült...
Kap édességet is, mert ha én eszem egy Kinder csokit, miért ne ehetne ő is? Rendes kaját is simán eszik, nem fényevő. Továbbmegyek, ha beteg és fáj a torka vagy nem érzi az ízeket, simán adok neki, amit kíván. Majd utána visszaállunk.
A cumit végképp nem értem, ha csecsre lehet rakni minden nyekkre, akkor miért ne kaphatna cumit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!