Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen dolgok vannak amiket...

Milyen dolgok vannak amiket állítólag nem szabad csinálni a gyerekkel de megkönnyíteni az életünket?

Figyelt kérdés

Nagy fájdalmam a bébivel hogy azokat nem szabad csinálni vele amiktől tényleg könnyebb lenne az élet.

Olyan jó lenne ha napközben mehetne a tv, néha megnézhetne mesét, adhatnék neki cumit, amikor nyugtalan vagy kaphatna egy kis édeséget amikor nyűgös vagy nem akar enni.

Vagy akár néha hagyni hogy sírjon kicsit magában amíg legalább csinálok magamnak egy szendvicset.

Ti tudtok még ilyeneket, amiktől tartózkodni kell a szakemberek szerint, de megkönnyítené az életünket?

😅

#napinyafogas

2023. jan. 13. 09:46
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
72%
18: az adhd és a tv összefüggéseinek vizsgálata nagyot ment a 2000-es években, mert nagy volt a korreláció. Időközben (2020 környékén) már egyre világosabb, hogy nincs ok-okozati összefüggés (sajnos, pedig milyen egyszerű megoldás lenne!). Szóval kicsit óvatosabban, mert előbb lesz nem támogatva a dagadt és cigis/iszákos magyarok kezelgetelése tb alapon, mint a tévéző adhds gyerek.
2023. jan. 13. 13:32
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy a mennyiség, mondjuk 11 hósan még nem tévézett, de engem nem zavart ha sír, ott voltam látott, hozzá szóltam, de a dolgom megcsináltam, amikor pl elmosogattam mentem vissza hozzá.

A csoki az azért nem jó ötlet mert ok épp evett valamit ami elnyomja az éhséget, de így nem lesz annyira éhes hogy egyen utána, így mikor megint nem eszik újra egy kis csoki.

Tablet hát 4 éves lassan valahogy eszembe sem jutott odaadni, néha a telómat elkapja és csinál 100 fényképet 5 perc alatt ennyi.

Sajna tv az már nehéz a férjem ahogy megjelenik megy a tv, így ha nem tudunk kimenni, akkor nehéz a tévét ki vonni az életéből.

2023. jan. 13. 14:19
 23/33 anonim ***** válasza:
83%

Az édességtől megnyugodni nem fog, és nem megoldás arra az esetre sem, ha nem akar enni. Ha nem akar enni, akkor nem éhes, vagyis édességre sincs szüksége igazából. Azt persze nyilván megenné, és egy fényevő kislány anyjaként abszolút átérzem a "legalább evett ma valamit" gondolatmenetet, de valójában ha ilyenkor sütit kap normál kaja helyett, azzal csak neki ártasz és később a saját életed nehezíted, még ha most könnyebbnek is érzed, hogy legalább addig sem nyűgösködik, amíg a sütit majszolja. De utána meg azért fog nyígni, hogy kapjon még, szóval nem vagy nagyon előrébb :D

A képernyő az megosztó. Nálunk nem hiányzott egyáltalán, amíg vissza nem mentem dolgozni, és olyan szerencsés helyzetbe nem kerültem, hogy tudtam otthonról is dolgozni, amíg a kisasszonykát hazaküldték a bölcsiből orrfolyásra hivatkozva. Akkor lépett be az életünkbe a képernyő, jobb megoldás nem lévén, és sajnos szerves része is maradt. A lányomra szerencsére nincs rossz hatással, és annyira nem függője, hogy ne lehessen elterelni a figyelmét, mással lefoglalni, így én nem pörgök ezen sokat. Amiatt igen, hogy most 2 hónapos a kicsi, nála a nagy miatt sajnos elkerülhetetlen, hogy néha lásson képernyőt. Vagyis most még meg tudom oldani, hogy ne oda nézzen, de pár hónap és már magától fog oda fordulni. Öröm az ürömben, hogy a nagy ugyebár közösségbe jár, szóval hétköznap napközben nincs itthon, így a tévé sem megy, de sajnos attól még találkozni fog esténként a jelenséggel, pedig azért én sem támogatom a dolgot kifejezetten.

A sírni hagyás meg... Hát basszus, mindent megteszünk értük, de azért sem éhezni/szomjazni nem kell, sem felnőtt pelenkát hordani csak azért, hogy soha ne sírjanak. Főleg megoldhatatlan ez, ha már többen vannak. Attól bajuk nem lesz, hogy megvárják, amíg a másikat felöltözteted, megeszel egy szendvicset, urambocsá' rendesen kitörlöd a feneked. Nem cél, hogy sírjon, de azért vannak határok, na.

2023. jan. 13. 15:03
 24/33 anonim ***** válasza:
21, az megvan, hogy az adhd nem egyenlő a figyelemzavarral?
2023. jan. 13. 17:25
 25/33 anonim ***** válasza:

21 ezt is olvastad?

[link]

2023. jan. 13. 18:45
 26/33 anonim ***** válasza:
70%

24: a figyelemzavar egy tünet, az adhd részjelensége. Vagy nem értesz egyet? Indokold.

25: engem nem érdekel a Kiskegyed szintű online szellemi maszturbálás random megmondó emberektől. Jól kontrollált tanulmányok alapján érdemes vitázni.

2023. jan. 13. 18:59
 27/33 anonim ***** válasza:
28%
Ok, akkor hagy nézze reggeltől estig mozdulatlanul a sok szart, mert az agynak nincs szüksége a fejlődéshez mozgásra, más ingerekre.
2023. jan. 13. 19:10
 28/33 anonim ***** válasza:
26, nem minden fogyelemzavaros adhd-s. Ezen mit kell magyarázni?
2023. jan. 13. 19:15
 29/33 A kérdező kommentje:

Az egész nap a tv előtt ül, és a fényképen se látott tv-t között azért nagyon nagy az átmenet.

Ha valakinek időnként megnézi a gyereki a bogyó és Babóca t nem biztos hogy azon kívül egyáltalán semmit nem csinál.

2023. jan. 14. 09:25
 30/33 anonim ***** válasza:
77%
De a szupcsianyucik elitélik és egy kalap alá veszik azokat akiknek a gyereke egyáltalán tv-t néz vagy nincs napi 20 percre korlátozva.
2023. jan. 14. 09:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!