Pelenkázáskor szoktatok ilyeneket mondani, hogy "Jajj, de büdöset kakiltál" vagy "Úh, de büdi a kakid"? Egy ismerősöm szerint nem szabad ilyeneket mondani, mert szégenyérzet alakul ki a gyerekben az ürítés felé.
Minden gyerek másképp reagál mindenre,nem tudod ugyan azokat rájuk olvasni.Valamelyik gyerek elbújik,ha kakil - az ilyennél nem célszerű,mert eleve szégyenlős.Az ilyen gyerek többnyire nem is kakil wc-n sem,ha te ott vagy bent,kint kell megvárni.
Valamelyik gyereknek a bilit kell félre eső helyre rakni,és ott kell lenned,de nem nézni.
Valamelyik meg tojik az egészre,szagokra,hangokra,rád,hogy hol végzi a dolgát..leteszed a bilit valahol,ott ráül és csinálja a dolgát ha ott vagy ha nem.
Valamelyik csak akkor ha mondokázol neki és szórakoztatod közben.
Nagyon eltérő.Pici babánál meg oly' mindegy,mire érteni kezdi igazán,hogy mit mondtál már jó formán megindul a pelenkáról leszokás és érvényes amit fent írtam.Pici baba inkább az arcodat figyeli,és arra fog reagálni.
Valamelyik utánoz és fintorra vissza fintorog,valamelyik ki fog nevetni.🤷🏼♀️
Ismered a gyereked,majd észre fogod venni,hogy neked mit szabad és mit nem.
Szerintem nem mindegy, hogyan mondják.
Amelyik anyuka szabályos dührohamot kapna, mert mondjuk nyakig kakis lett a baba, vagy minden peluscserekor kiakad, hogy ezt megint el kell végeznie, ott el tudom képzelni, hogy a gyerekben szorongás alakul ki.
De remélhetőleg ilyen anyukából kevés van, és nem érezteti semmilyen módon a babájával, hogy terhére van az alapvető szükségleteinek kielégítése.
Jaj,mekkora teher is tud lenni mikor 1-3 napig nem kakil a baba és mindenki mondogatja,hogy az normális,az még nem baj..
Ameddig pici addig a fejletlen emésztőrendszer,aztán a hozzátáplálas majd simán amiatt,hogy "biztos nem evett elég rostosat".
Ja,csak ezeknek mindig sírás a vége ameddig ki nem jön.
Én mindig megnyugodok ha van kaki.Büdi,valamikor kifolyik a pelusból,de kint van,az a lényeg.😪
Viccelődve szoktam mondani,hogy büdi.De eleve szégyenlős így biztos,hogy nem fintorognék neki vagy valami,csak rontana a helyzeten.Nem szól,ha bekakilt,ezért is nehéz a wc-re szoktatás,nekem kell észre venni.Pedig sose mondtam neki rosszat rá vagy ilyesmi,ő ilyen 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!