Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen dolgok vannak amiket...

Milyen dolgok vannak amiket állítólag nem szabad csinálni a gyerekkel de megkönnyíteni az életünket?

Figyelt kérdés

Nagy fájdalmam a bébivel hogy azokat nem szabad csinálni vele amiktől tényleg könnyebb lenne az élet.

Olyan jó lenne ha napközben mehetne a tv, néha megnézhetne mesét, adhatnék neki cumit, amikor nyugtalan vagy kaphatna egy kis édeséget amikor nyűgös vagy nem akar enni.

Vagy akár néha hagyni hogy sírjon kicsit magában amíg legalább csinálok magamnak egy szendvicset.

Ti tudtok még ilyeneket, amiktől tartózkodni kell a szakemberek szerint, de megkönnyítené az életünket?

😅

#napinyafogas

2023. jan. 13. 09:46
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
58%
6-os vagyok már nem nagyon emlékszek a baba játékokra. Bimi boo-t nézd meg, azt szerette. 11 honaposnak a baby phone, flashcards szokartyas játékok talán már jók, de inkább pár hónap múlva lesz ez érdekes neki.
2023. jan. 13. 11:08
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pl telefonról ment a zene, vagy valamelyik hangszeren játszottam neki. Vagy énekeltem (van hangom :))

Tv nem ment a fejlődésneurológus kérésére,mert problémák voltak (vannak...).

Cumit csak műtét miatt kapott 7 hónaposan.

2023. jan. 13. 11:09
 13/33 A kérdező kommentje:

#6 köszi 🤗

és találtam diameséket, elindítottam a tv-n attól csak nem sorvad el az agya szegénynek 😄

2023. jan. 13. 11:11
 14/33 anonim ***** válasza:
86%
Anyatej és a tápszerhez való víz mikróban melegítését sem ajánlják
2023. jan. 13. 11:35
 15/33 A kérdező kommentje:
Etetés alatt mesenézés
2023. jan. 13. 12:00
 16/33 A kérdező kommentje:

#14 amennyire utána olvastam elméletileg csak azért nem ajánlják, mert nem egyenletesen melegít a mikró.

De két rázás és összekeveredik egyenletesre, úgyhogy ezt sose értettem 🤷‍♀️

2023. jan. 13. 12:01
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

16, kb. olyan szintű tanács, mint a ne tedd a macskát a mikróba. Hülyék számára, akik képesek lennének túlhevíteni a cuccot és ellenőrzés nélkül oda adni.

Bár kis hazánkban, ahol van, aki halálra főzi a gyereket a fürdővízben is...

2023. jan. 13. 12:41
 18/33 anonim ***** válasza:
16%

Amit a kérésben sorolsz, az tényleg akkora nehézséget okoz?

Ha nem megy, csináld, de minden következményével együtt.

Pl: tévéztetett figyelemzavaros gyereknek ha rajtam múlna, nem járna állami ellátás.

2023. jan. 13. 12:47
 19/33 anonim ***** válasza:
53%

Nekem azt hiszem kettő vesszőparipám volt, ezek még most is megvannak, nyilván már lazultam (3 gyerekes anyukaként, a nagyobbak 7 és 9 évesek): szval én a tévézést (a telefon, tablet is ideértendő, nevezzük képernyőidőnek) és az édességet nem engedtem ebben a korban. A képernyőt azért, mert borzalmasan addiktívnak érzem, főleg egy 11 hónapos esetében. Ehhez hozzáadódott az a gyerekkori élményem, hogy a szüleim korlátlanul engedtek tévézni, ráadásul a tartalmat sem szűrték. Kis ovisként már horrorfilmeket láttam, meg egyéb nagyon nem gyereknek való dolgokat. Nem lettem sem pszicho, sem abberált, de érzem, hogy nincs jó hatással mentálisan: a mai napig bevillannak erőszakos jelenetek ezekből a filmekből, amelyeket, ha meg tudtam volna fogalmazni gyerekfejjel, biztosan nem akartam volna látni. Szval kezdő anyaként zérótoleranciát hirdettem a gyerekem képernyőidejét illetően. A második, majd a harmadik gyerkőcömmel nyilván én is lazítottam a korlátokon, engedem Nekik, de szigorúan időkereten belül és még a 9 évesnek is szűröm a tartalmat. Nem ragaszkodom a Disney-hez, de nem engedem el még az ő kezét sem, ami a médiafogyasztást illeti. A mennyiség pedig...hétközben max. vacsi előtt pár perc, amíg megterítek, hétvégén pedig, ha nagyon muszáj, közös mozizás a gyerekek és mi, szülők. Azt biztosan még egy ideig nem fogom engedni, hogy a gyerekeim mindenféle kontroll nélkül találkozzanak számukra még nehezen feldolgozható tartalmakkal.

Az édességet pedig a férjemmel egyetértésben nem engedtük, mert Neki komoly sűlyproblémái vannak gyerekkorától. Az Ő családja az édességben nem ismert kontroll, határt. Sokat sportol, próbál vigyázni a súlyára, de ha nem figyel, azonnal jojózni kezd a súlya. Úgy látom, a fiunk hasonló alkat, mint a férjem, ezért figyelünk oda a mai napig az édességfogyasztásra. A kisebbjeink sem esznek korlátlanul.

Szval miután lazultam, kijelenthetem, sem a tévé, sem a cukor nem káros, ha vannak határok és - gyerekek esetében- szülői kontroll.

Ja, a tévé háttérzaját viszont nagyon károsnak érzem, az nincs nálunk. Eszméletlenül rontja a figyelmet, a vibráló fények - még ha csak a perifériáról is látjuk - fárasztják az idegrendszert.Csak akkor megy a tévé, ha valóban nézni akarjuk. Ha nagy a csönd (ilyen sosincs), zene szól a tévéből, azt imádjuk.

A többiről: cumizik a harmadik gyerekem, nem ördögtől való. Az elsőnek elvből nem adtam, anyatejes volt, el sem tudtam képzelni, hogy cumizzon. A másodiknál sem merült föl a cumi pont a igény szerinti szoptatás miatt. A harmadiknak valahogy bekerült a szájába,pedig Ő is anyatejes volt, de nem okozott culmmizavart, semmi gondot, így maradt. Ő most 3 éves, már csak alváshoz kéri.

A sírnihagyás pedig...nehéz ügy, egy gyereket nem hagyok sírni, de ha kettő van, óhatatlanul belefutok, főleg, ha három, pedig nagyon ellenzem a sírnihagyást. Ha teheted, ne hagyd sírni, de nyilván, ha az alapvető szükségleteidet sem tudod kielégíteni, nincs m@s megoldás: gyorsan vécézel vagy eszel, amíg a baba bizony picit nyekereg, ez nem a sírnihagyás kategóriája.

2023. jan. 13. 13:02
 20/33 anonim ***** válasza:
84%
Nalunk megy a teve,van cumi,es sirni is szokott...meg eletben van,9 honapos 🤷‍♀️
2023. jan. 13. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!