11 hónapos babát hogy lehet ivásra szokatni?
Figyelt kérdés
11 hónaposom mióta bejött a hűvösebb idő alig iszik folyadékot. Addig napi 200-300ml vizet legalább megivott. Most ha bele tudok nyomni 200mlt boldog vagyok de tényleg. Meglátja az üveget vagy a szájába se veszi és ordít, vagy 2 szívás után elcsapja a fejét és üti az üveget. Próbálkoztam vízzel, teával (több félével), rostos üditővel vízzel higitva( tudom ezt nem kellett volna de már azt is próbáltam hátha), kis cumi, nagy cumi, csőrös pohár, szivószálas pohár, szivószálas üditős doboz, pohár, szines pohár, átlátszó pohár.. szerintem már nincs amit ne próbáltam volna ki DE NEM ISZIK. max. 30-50ml folyadékot egész nap. Enni eszik, tápszert issza, napi 3x 200-250ml tápszert. Orvos szerint a tápszer nem helyettesíti a folyadékot és emellett még legalább napi 500-600mlt kéne igyon. Valakinek van valami ötlete hogy miért nem iszik, illetve hogy lehetne rá venni hogy igyon többet?tegnapelőtt 12:32
1/4 anonim válasza:
én volt hogy kiskanállal kanalaztam a szájába a vizet, az megtetszett neki, ő is akarta.
Ki szoktam tenni a szobában a poharát, hogy elérje. Van hogy megy magától inni, amikor itatni nem is hagyja magát.
Lehet "viccesen" inni előtte, kérni, hogy utánozza, néha ez is segít.
2/4 anonim válasza:
Ugyanebbe a cipőben vagyunk és már elmúlt egy éves. Sőt nálunk rosszabb, mert nincs meg napi 2 deci víz sem a tápszeren kívül. Szintén csőrös, sima pohár, cumisüveg stb. Minden ami létezik próbáltam. Én próbáltam kanállal úgy sem kérte.
Remélem egyszer majd kinövi.
3/4 A kérdező kommentje:
Nálunk sincs meg a 2 deci víz.. még fele se ha nem eröltetem neki kicsit. Orvos szerint pedig fél litert is bele kéne eröltessek.. annyit azért nem merek. Igyis sírva issza meg azt a keveset is. Majd a végén tényleg elundorodik a víztől az eröltetés miatt..
tegnap 09:16
4/4 anonim válasza:
2-es vagyok. Én sem eröltetem. Kínálom kínálom, ha iszik örülök. Talán majd kinövi azt remélem. Ha beteg akkor többet iszik. A varázspohár néha tetszik neki akkor azzal iszik néha, de persze amennyi kéne az nincs meg úgy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!