Hogy lehet kezelni egy olyan csecsemőt, akinek az édesanyja drogokat használt a terhesség alatt, a baba pedig remeg az elvonási tünetektől?
B*$$zus, nem érdekelheti, hogy konkrétan hogyan, s mint?
Feltételezve, hogy esetleg valaki itt tudja is?
5
Milyen drogot használt az anyja? Füves cigi, heroin, kokain, stb? Mennyit hasznalt? Meddig hasznalta? Mennyi időre szulezezz a gyerek? Mi volt a születési és a 10 perces Apgarja? Voltak azonnali tunetei? Van valami nyilvánvaló fogyatékossága, születési károsodása? Stb
#5 vagyok.
Lehet, ezt nem tudja.
Vagy nem is konkrét esetről van szó.
Ha tudja, remélhetőleg megírja ezt is.
"B*$$zus, nem érdekelheti, hogy konkrétan hogyan, s mint?"
De, érdekelhet. Szerinted milyen választ lehet adni konkrétumok nelkul?
Azt hiszem itt gyakorin olvastam egy szívszorító kérdést régebben, amiben tanácstalan, örökbefogadó szülők kérdezték, hogy mitől remeg a 3 hetes baba, és végül rájöttek, hogy a szülőanya drogfogyasztásától.
Régi kérdés, ezért tőlük már biztosan nem kapok választ, hogy hogyan kezelhették szegény babát. A kórházban hagyott csecsemőkről jutott eszembe ez a régi kérdés. Nagyon sajnáltam szegény babát.
Egyébként megpróbáltam utána járni, neonatális absztinencia szindróma (NAS) a jelenség neve, és úgy kezelik, hogy ópiátokat vagy nyugtatót adnak a babának, amit aztán lassan csökkentenek :(
Nem vagyok benne biztos, hogy a kérdésben szereplő baba kapott e kórházi ellátást, így arra lettem volna még kíváncsi, hogy ez elmúlhat e magától kezelés nélkül, következmények nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!