Majdnem 3 hónapos a babám. Tegnap volt a védőnő, látta, hogy az egész öklét a szájába veszi (van, amikor átvált csak hüvelykujjra), azt mondta megpróbálhatnám a cumit a későbbi ujjszopás elkerülése végett. Nem éhes, 1 nap 8-9 szopi van. Nem lett ”cumizavaros”a babátok? Egyáltalán, ha vennék, milyet vegyek?!
2010. nov. 5. 16:16
1/8 anonim válasza:
Én nem adtam, nem is hiányzott...
2010. nov. 5. 16:21
2/8 anonim válasza:
Én nem adnék neki a helyedben cumit, hadd szopja az ujját, nem lesz tőle semmi baja. Az én lányom is szopta, a kisfiam is szopja az ujját. Ez mindig kéznél van, nem fog kiesni a szájából, visszateszi magának, mindig megnyugtatja magát vele. És nem igaz, hogy nehezen fog leszokni róla, meg hogy ki fog állni tőle a foga, meg bütykös lesz az ujja stb. A lányom négy évesen teljesen magától elhagyta, a fogsora gyönyörű. Szurkoltam, hogy a kisfiam is találja meg az ujját, ne kelljen neki cumit adni és szerencsére így is lett:-)
2010. nov. 5. 16:27
3/8 anonim válasza:
Nekem másfél hónapos a kislányom, és néha bizony nem bánom, ha cumival nyugszik meg.A védőnőnk is azt mondta, hogy ő sem ellenzi, ő is adta a gyerekeinek, ha kellett.Szerencsére nem kapott rá, nem lóg a szájában, de ha nehezen alszik el, vagy hasfájós, akkor segít.Engem nem zavar ha cumizik, naponta kétszer sterilizálom, és minden alkalommal elöblítem.A cumit később bármikor el tudom tőle venni, az ujját nem.Olyan kiábrándító, amikor pl. egy 6 éves gyerek szopja az ujját.
2010. nov. 5. 16:35
4/8 anonim válasza:
Én is cumit adtam neki. Most 8 hónapos a lányom és nem lóg folyton a szájában, csak alváshoz és ha nyűgös akkor kell neki. Persze nem dugdosom előle, ha rátalál játék közben a szájába dugja, de el is hagyja hamarosan és nem hiányzik neki. Az unokaöcsém 5 éves, még mindig szopja az ujját, és bütykös neki nem is kicsit. Nagyon csúnya és az ujja tényleg mindig kéznél van. Ja és nem lett cumizavaros, én Mam cumit vettem. Szerintem jók.
1 hetesen adtam neki, csak ez nyugtatta meg sajnos.....most 9 hós, imádja:)
de én a helyedben nem adnék neki, most már minek? én is az ujjamat szopiztam 10!!!! éves koromig, semmi bajom:)
2010. nov. 5. 17:23
6/8 anonim válasza:
Az, hogy az öklét rágcsálja, a fogzás tünete, nem az éhségé, ebben a korban.
Én amúgy kb 6 hetesen adtam neki cumit, a hasfájása miatt. Megnyugtatta. Mai napig is azzal alszik el, azzal tudom megnyugtatni, de nappal, játék közben nincs a szájában. 7,5 hónapos. Sajnos a cumizavart még a kórházi teáztatáskor összeszedte, :-((((( ezért nem is szopott soha, fejem neki.
2010. nov. 5. 18:02
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nagyfiam 2 éves koráig cumizott, de már nem emlékszem,hogy mikor adtam először neki (8 éves).
A csajszimnak (6) nem adtam, ő viszont az ujját szopta kb. 4 éves koráig és látszik a fogain.
Most a kicsivel újra kezdtem a babázást, kijöttem a gyakorlatból, ezért vagyok tanácstalan.
Egyébként, ahogy rám rakták a szülőszobában, azonnal az ökleit vette a szájába és azóta is folytatja.
2010. nov. 5. 20:06
8/8 anonim válasza:
Én azt hiszem 2 hónapos kora körül adtam neki, avent cumit. nagyon szerettem, mert mindig úgy esett le, h a hátuljára, nem a cumi részére. most valami olcsóbb van már, de nem látom rosszabbnak. csak ez már nem 0+-os.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!