Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adtatok/adtok cumit a babátoknak?

Adtatok/adtok cumit a babátoknak?

Figyelt kérdés
Ha igen miért és ha nem miért nem? Mennyi idősen adtatok neki cumit és mennyi ideig?
2010. márc. 5. 12:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
miután hazajöttünk a korházból,inkább azt szopja mint az újját azt majd eltudom venni tőle.
2010. márc. 5. 12:16
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én kb. 5 naposan adtam , mert rettentően kisebesedett a mellem, és ő nem csak evésre, cumira is használta, rajta akart lógni mindig. Már annyira fájt, hogy sírtam szoptatás közben. Ezért lett neki. Amúgy azt terveztem, hogy nem lesz. 11 hónapos koráig cumizott. Nem akartam, hogy 2-3 évesen azzal rohangáljon.
2010. márc. 5. 12:20
 3/15 anonim ***** válasza:
69%
én nem adtam, nem is akartam, igaz megpróbáltuk hogy mit szól hozzá, de először öklendezett tőle, aztán meg érezte hogy ebből nem jön semmi és nem kellett neki, nem nyugtatta meg inkább felidegesítette. így két három próba után nem adtam és örültem hogy ilyen. én is visszataszítónak tartom ha két három évesek azzal rohangálnak pedig egy egyszerű idén elviszi a nyuszi télapó stb mesével idejében el lehet és el is kell venni és kész
2010. márc. 5. 12:26
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
én akkortól, amikor hazajöttünk a kórházból, mert én sem akartam, hogy a mellemet vagy a saját ujját használja cuminak. 1 éves szülinapján szokott le, kapott egy nagyon jókis ajándékot a mamától, és azt mondta neki a mama, hogy akkor adom oda, ha cserébe odaadod a cumit :) szó nélkül odaadta, többet nem is kereste :)
2010. márc. 5. 12:33
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél adtam, mert egyszerűen nem fogadta el a cicimet, így nem tudtam mással megnyugtatni. 12 hónaposan már csak alváshoz használta, 14 hónaposan elvitte a cica. Kérdezte, hogy nincs? Mondtam, hogy nincs, mert elvitte a cica. Többet nem kereste.

A másodiknál a férjem adta amikor hazajöttünk a kórházból, mert nem tudta megnyugtatni. De hangosabban üvöltött,ha kiesett a szájából a cumi. Megkértem a férjem, hogy inkább vegye fel, ringassa ha nem vagyok ott és sietek, hogy cicire vegyem. Úgy voltam vele, hogy akkor tartósan megnyugszik, nem kell 5 percenként oda rohangálni és újra elaltatni. Igaz így sokkal sűrűbben szopizott, de legalább van elég tejem még most is. Épp 5 hónapos a kisfiam, nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek, aki nem függ semmilyen tárgytól csak a cicijeimtől. Gondolom majd erről is le kell szoktatni. Szerintem a gyerektől függ, hogy mi kell neki, hiába akarunk mi szülők bármit. Tapasztalatom szerint előbb vagy utóbb - az ésszerűség határain belül - úgy is az lesz amit ők akarnak.

2010. márc. 5. 13:29
 6/15 xStefix ***** válasza:
100%

Én a kezdeti "tudatlan" időkben rögtön adtam neki itthon, hogy azzal nyugtassa magát két "evés" között. Szerintem ez is belejátszott, hogy rendesen le is csökkent a tejem..

Miután "felvilágosodtam", hogy miért (lehet) veszélyes, többet már nem adtam neki hosszabb cumizgatás céljából. Így, szükség-jelleggel, kb. 2-3 hónapos kora óta használjuk: régebben mindig magamnál tartottam házon kívül, ha neadjisten nagyon rázendítene valamiért (csak ritkán kellett odaadnom); ill. alvás előtt a mai napig megkapja egy rövidebb időre amolyan ráhangolódásként (2 éves). Sajnos vagy nem sajnos de ragaszkodik hozzá és kéri is, ha "itt az ideje". Én mondjuk különösebben nem bánom, hogy így alakult, mert csak házon belül van a szájában és nem sokat (hogy a fogai se csámpuljanak esetleg), szóval senki sem szólhat érte jogosan.

Hogy később hogy lesz, még nem tudom, valószínűleg attól is függ majd, hogy mikor és hogyan hagyjuk el a szopást és hogyan fog utána elaludni (egyelőre még cumival is lassan megy). De nem aggódom emiatt, biztosan meg fogjuk oldani.

2010. márc. 5. 13:43
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám 2 hónapos korától pipázik, mert egész nap csak nyűglődött és már mindent kipróbáltam, végül a cumi vált be, amit egyből el is fogadott. Nagyon megnyugtatja a cumi minden helyzetben. Egy hátránya van nálunk hogy azzal alszik el, ami magában nem gond, de mostanában éjszaka többször is vissza kell neki adni. Viszont elképzelhető hogy a fogzás miatt ébred fel és a cumira van szüksége a visszaalváshoz, akkor még jó is, mert hallottam olyanokról, akiknek az ilyen felkelések után órákig tart újra visszaaltatni a babát. Nálunk egy mozdulat az egész. És napközben is, ha látom hogy már álmos csak beadom a szájába és már ki is dől. Úgyhogy én még mindig nem bántam meg hogy cumit adtam neki.

Ja és egyébként én úgy szeretem nézni ahogy mozog a szájában a cumi, meg amikor vigyorog és lóg a szája szélén mint egy pipa, szerintem olyan édes. Sokan ezt nem igy látják, mondjuk ő még kicsi, ha nagyobb lesz biztos már nekem se fog tetszeni.

2010. márc. 5. 15:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, 1 éves és még szopik. Fiam is 21 hónapig szoott, mellette cumizott ezerrrel.
2010. márc. 5. 20:29
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Hátránya,hogy éjjel is adogatni kell a babának.Előnye,hogy le lehet róla szoktatni,és megnyugtatja.Mi cumit használunk.A barátunk kislányának az új szopástól eldeformálódtak a fogai.
2010. márc. 6. 18:02
 10/15 anonim ***** válasza:
18%

mi nem tervezünk cumit adni a kicsinek. mindketten ugyanazona véleményen vagyunk ezügyben: átverés. és ha már a kezdetek kezdetén átveri a szülő a kicsit, meginog a pici bizalma, és kiben bízzon ha nem a szüleiben? Azért mondom, hogy átverés, mert amikor cumizik, abból jön táplálék vagy innivaló, de a játszó cumiból aztán semmi... szívja szívja és nem jön semmi, jól felhergeli magát aztán nem tudja hogy mi törént. ez a mi véleményünk a cumiról.

34 hetes kismama (párom 2 gyereket már felnevelt cumi nélkül)

2010. márc. 6. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!