Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adtatok/adtok cumit a babátoknak?

Adtatok/adtok cumit a babátoknak?

Figyelt kérdés
Ha igen miért és ha nem miért nem? Mennyi idősen adtatok neki cumit és mennyi ideig?
2010. márc. 5. 12:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%
Az én kislányomnak születése után már adtam is neki,de nem kellett.Egészen és most ne nevessetek,10hónapos koráig nem cumizott.Viszont észre vettem,ha babakocsival megyünk mindig rágta a cipzárt a gallért,mindent amit ért.Hűvősebb volt az idő,örökké nyálas volt mindene és akkor kiprobáltam a cumit.Szinte csak babakocsikázáskor használja,vagy néha elalváskor este.Most nem soká 1éves.Nem vagyok cumi ellenes,de ujszülött korban annak ellenére,hogy én is probáltam,olyan érzésem volt mintha kiakarnám zárni számára a külvilágot,ha cumit nyomok a szájába.Kiprobáltam,szerencsére nem kellett neki.Most is inkább rágja,mint cumizik.
2010. márc. 6. 18:52
 12/15 anonim ***** válasza:
18.45-nek. Én még sosem láttam hogy a babám felhergelné magát mikor cumit adok a szájába. Pont ellenkezőleg: mikor látom hogy nyűgös vagy ideges - ilyenkor kalimpál a kezeivel - beadom a cumit és egyből megnyugszik. Miért verném át ezzel?
2010. márc. 8. 10:29
 13/15 anonim ***** válasza:

10:29-es, nem tudhatja az, akinek a válaszára írtál, mert még nincs gyereke, a párjának ugyan van, de biztos vagyok benne, hogy apaként nincs 100%-osan a topon babatémában.

Jó kis elméleteket gyártanak az elsőgyerekes kismamák.:)

A cumizás sokszor megnyugtatja a babát, nem etetés HELYETT kell neki adni és akkor nem verem át, hogy nem jön belőle semmi.:)

2010. márc. 13. 23:39
 14/15 xStefix ***** válasza:
76%

Előző, valószínűleg te sem olvastál még a szoptatásról pszichológiai megközelítésből...

Amit a korábbi anyuka írt az "átverésről", teljesen naprakész információ, az igény szerinti szoptatás hívei és a mögöttük álló szakemberek is ezen a véleményen vannak. Nyilván nem szó szerint kell érteni az átverést, hanem átvitt értelemben, de emlékeim szerint írt is erről a fenti anyuka.

Röviden, a babának élete első hosszú szakaszában az anyára van a legnagyobb szüksége és nem egy műanyag helyettesre, amit mi adagolunk neki a saját meglátásunk szerint. Mert csak hisszük, hogy az ő igénye szerint járunk el.. Ennek a felfogásnak a hívei szerint a cumiztatás, akár szándékosan, akár az előbbi "tudatlanságból" történik, esetenként negatív hatással lehet a kialakuló anya-gyerek kapcsolatra és a baba szülőbe vetett bizalmára. Ez nyilván nem ok-okozati összefüggés, nem egytényezős és nem is azonnali hatású. De hosszú távon - más dolgok mellett - előjele lehet a későbbi problémáknak. (Pláne, ha egyéb ide kapcsolódó anyai tulajdonságokkal párosul, mint türelmetlenség, önzés, figyelmetlenség stb.)

Persze ezek a következtetések már messzire nyúlnak, nem mindig pontosak és nyilván nem is kell velük egyetérteni. De minden további nélkül meg lehet és meg is kell a szoptatást ilyen oldalról is közelíteni. Merthogy nemcsak a baba etetését jelenti, hanem annál sokkal többet, nagyobbat... Ha valaki nem akar vele így foglalkozni, nem muszáj. De ha más így értelmezi, hagy tegye meg.

Én is azt gondolom egyébként, hogy érdemes az anyukák figyelmét erre az oldalra is felhívni, mert gyakran elveszünk a (biológiai) részletekben és nem látjuk meg az egyéb (pl. pszichológiai) típusú összefüggéseket. De azt már mindenki maga dönti el, hogy akar-e erről gondolkodni vagy sem.

2010. márc. 15. 16:23
 15/15 xStefix ***** válasza:
Újra elolvastam és bocsánat, a korábbi anyuka nem ilyen összefüggésben írt az átverésről. Mindegy, végülis én leírtam, amit akartam ezzel kapcsolatban. :)
2010. márc. 15. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!