Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16-18 hónapos babának adtok...

16-18 hónapos babának adtok már sima csapvizet pl. tápszerhez?

Figyelt kérdés

Nekem most előfordult kétszer, nem volt forralva és elfogyott az ásványvíz amiből szoktam csinálni a tápszert. Azt mondja anyósom, hogy nem is baj, ha lassan hozzá szoktatom, mert ha bölcsibe megy ott úgyis abból fogják csinálni az innivalót.

Ti mikortól adtatok sima csapvizet a babátoknak?

2010. nov. 5. 13:07
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

7 hós kora óta isszák a csapvizet. Semmi bajuk.

A védőnő és a gyerekorvos is mondta, hogy már ihatják simán a vizet.

2010. nov. 5. 23:11
 32/33 anonim ***** válasza:

BiszfenolA a cumisüvegekben

2009.05.20. 09:44 - REACH kampány

A tavalyi kanadai tiltás után idén az USA-ból is kivonták a gyakran fejlődési rendellenességet okozó növelő biszfenol A (BpA) tartalmú cumisüvegeket. A Cincinnati Egyetem kutatása szerint forró folyadékoktól 55-ször gyorsabban kijut a cumisüveg anyagából a BpA, ami már káros lehet a csecsemők fejlődésére. Csecsemők vérében a felnőtt átlagnál 10-szer magasabb BpA koncentrációt mértek . (melléklet a BpA-s cumisüvegkről és a hatásairól). Az elmúlt években több mint 130 vizsgálat bizonyította , hogy a hormonhatáson túl a BpA növelheti a rák kockázatát, sőt hozzájárulhat az elhízáshoz is. Az amerikai tiltás után Nyugat-Európában a legtöbb cég kivonta a BpA-s cumisüvegeket a forgalomból, ám Magyarországon sajnos a mai napi a legtöbb cumisüveg alapanyaga a polikarbonát, melyben megtalálható a BpA. A Levegő Munkacsoport kéri az összes magyar európai parlamenti képviselőtől és képviselőjelölttől, illetve a kormányzattól: támogassa, hogy az EU is korlátozza a BpA-s cumisüvegeket.

Én ezt találtam, nos ez ugyan az az anyag, amiből a műanyag palackok készülnek, szóval ennyi erővel tényleg nem szabadna semmit meginni, sem megenni, sőt a levegővétel is káros. Álláspontom szerint csapvíz kontra babavíz 1:1. Akkor mit is adjunk inni???

2010. nov. 6. 07:57
 33/33 anonim ***** válasza:
Elolvasva a véleményeket, már csak arra lennék kíváncsi, hogy forralással azok a bizonyos hormonok valóban eltűnnek a vízből...már ha volt benne? Hiába forralom fel 3-szor, akkor ezek után nem lehetek biztos abban, hogy minden káros eltűnt belőle nem? Én sajna a palackozott vizekben sem bízom meg 100%-ig, mert nem csodálnám, ha azokban is lenne ez meg az.... Gondolom hormontartalomra azokat sem tesztelik palackozás előtt. Mellesleg a kajáink nagy része is csupa műanyag...sajnos. A palackozott vizek miért lennének tökéletesek? A bosszantó az, hogy úgysem tudunk mit tenni ...és ki tudja mit meg nem etetnek, itatnak velünk. Ha állandóan ezen agyalnék...bekattannék. Valamit muszáj inni, enni és mindenki olyat választ amit saját maga jónak gondol. Mellesleg sok olyan ország van, ahol ilyen "jó" víznek is örülnének...ha lenne. A víz rémhírének terjesztése viszont felvirágoztatja az ásványvízgyártókat és hallottam már pánikoló embert hogy ...húúú elfogyottt a víz, azonnal vagyünk 3 kartonnal... na ne már.... azért ennyire nem rossz a helyzet Magyarországon.
2010. nov. 8. 07:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!