16-18 hónapos babának adtok már sima csapvizet pl. tápszerhez?
Nekem most előfordult kétszer, nem volt forralva és elfogyott az ásványvíz amiből szoktam csinálni a tápszert. Azt mondja anyósom, hogy nem is baj, ha lassan hozzá szoktatom, mert ha bölcsibe megy ott úgyis abból fogják csinálni az innivalót.
Ti mikortól adtatok sima csapvizet a babátoknak?
7 hós kora óta isszák a csapvizet. Semmi bajuk.
A védőnő és a gyerekorvos is mondta, hogy már ihatják simán a vizet.
BiszfenolA a cumisüvegekben
2009.05.20. 09:44 - REACH kampány
A tavalyi kanadai tiltás után idén az USA-ból is kivonták a gyakran fejlődési rendellenességet okozó növelő biszfenol A (BpA) tartalmú cumisüvegeket. A Cincinnati Egyetem kutatása szerint forró folyadékoktól 55-ször gyorsabban kijut a cumisüveg anyagából a BpA, ami már káros lehet a csecsemők fejlődésére. Csecsemők vérében a felnőtt átlagnál 10-szer magasabb BpA koncentrációt mértek . (melléklet a BpA-s cumisüvegkről és a hatásairól). Az elmúlt években több mint 130 vizsgálat bizonyította , hogy a hormonhatáson túl a BpA növelheti a rák kockázatát, sőt hozzájárulhat az elhízáshoz is. Az amerikai tiltás után Nyugat-Európában a legtöbb cég kivonta a BpA-s cumisüvegeket a forgalomból, ám Magyarországon sajnos a mai napi a legtöbb cumisüveg alapanyaga a polikarbonát, melyben megtalálható a BpA. A Levegő Munkacsoport kéri az összes magyar európai parlamenti képviselőtől és képviselőjelölttől, illetve a kormányzattól: támogassa, hogy az EU is korlátozza a BpA-s cumisüvegeket.
Én ezt találtam, nos ez ugyan az az anyag, amiből a műanyag palackok készülnek, szóval ennyi erővel tényleg nem szabadna semmit meginni, sem megenni, sőt a levegővétel is káros. Álláspontom szerint csapvíz kontra babavíz 1:1. Akkor mit is adjunk inni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!