Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16-18 hónapos babának adtok...

16-18 hónapos babának adtok már sima csapvizet pl. tápszerhez?

Figyelt kérdés

Nekem most előfordult kétszer, nem volt forralva és elfogyott az ásványvíz amiből szoktam csinálni a tápszert. Azt mondja anyósom, hogy nem is baj, ha lassan hozzá szoktatom, mert ha bölcsibe megy ott úgyis abból fogják csinálni az innivalót.

Ti mikortól adtatok sima csapvizet a babátoknak?

2010. nov. 5. 13:07
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
35%

Terméketlenség a csapvíz miatt

Maga az a tény, hogy a fogamzásgátlókban lévő ösztrogéneket a szervezet kiválasztja és így a hormonokat, melyek a fent említett módon az ivóvízbe újra bekerülnek, az egész népesség "issza", elég elrettentő. Ha gúnyosan fognánk fel a helyzetet, azt mondhatnánk, hogy a fogamzásgátlók hatásának megsokszorozásával állunk szemben: először is, a tabletta megzavarja a nő természetes szervi funkcióit és megakadályozza a terhességet, másodsorban pedig az ivóvízből a férfi szervezetébe jutva annak elnőiesedését idézi elő, amely terméketlenségéhez vezet.

A Süddeutsche Zeitung német lap a következőt írja "Gyógyszertár a csapban" című cikkében:

"(...) a hormonokhoz hasonló anyagokkal végzett vizsgálatok tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyógyszerek bizonyítható hatást fejtenek ki a kezelés során felírt töménységük alatt is, tehát hígabb koncentrációban. Ebből adódóan, bár a vízben található ösztrogén jellegű anyagok nem egyenértékűek a fogamzásgátló tabletta teljes hatásával, mégis ahhoz vezetnek, hogy a hím halak nőstényivé válnak, míg más állatoknál egyéb szaporodási problémát okoznak."

2010. nov. 5. 14:27
 22/33 anonim ***** válasza:

Akkor lenne egy kérdésem.

Nem lehetséges az, hogy az ásványvízben szintén megtalálhatóak ezek az anyagok? Mert ugye az bár a föld alól jön fel, attól még ugyanúgy szennyeződhet ezekkel az anyagokkal. Vagy rosszul gondolom? Erről nincs véletlenül valami infód?

2010. nov. 5. 14:43
 23/33 anonim ***** válasza:
54%
Az ásványvíznél a pet palack a bűnös mivel a benne lévő biszfenol-A lágyító még hidegen is oldódik a vízben és megivás után könnyen kötődhetnek nemi receptorokhoz, amellyel hasonló hatást érnek el, mint a női nemi hormonok (pl estogének).
2010. nov. 5. 14:51
 24/33 anonim ***** válasza:
72%
Akkor dögöljünk szomjan! Pics@ba a vízzel!
2010. nov. 5. 14:52
 25/33 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem nem kell "megdögölni"!

Csak nem kellene ennyi fogamzásgátló szert szedni. ;)

Azok a falusi fúrott kutakkal, mely legalább a második vízzáró réteg alól veszik ki a vizet, semmi gond nem lehet.

2010. nov. 5. 14:55
 26/33 anonim ***** válasza:

A csapvíz ezért nem jó, az ásványvíz meg azért... valamit csak inni kell, bakka meg!

Akkor költözzön mindenki falura, és fúrasson mindenki kutat!!!

Hozzáteszem, nekünk van fúrt kutunk, és bevizsgáltattuk a vizet. 3 éves korig még a fürdést sem ajánlja benne, annyira magas a nitrát-tartalma... ennyit a fúrt kútról.

2010. nov. 5. 14:58
 27/33 A kérdező kommentje:

Hűűű de sokat írtatok:-))

Köszi mindenkinek, hasznosak voltak a leírtak!

Igazából csak kíváncsi voltam, hogy ki mikortól nem forralja már a csapvizet. Végül is egyszer el kell kezdeni leállni a forralással.

Néhányan írtátok, hogy akkor mit igyunk, ha minden egészségtelen? Én is így gondolom, hogy törekedjünk az egészségesre, de kivédeni minden káros anyagot úgy sem tudunk ebben világban sajnos. Inni kell, jobb ha vizet, mint valami cukros vackot.

Egyébként a család ásványvizet iszik, nem csapvizet, kisfiam azt kapta eddig felváltva a Szentkirályit, Eviant, Jana-t, néha forralt vizet. Ezután sem nagyon fogok adni neki csapvizet, csak kíváncsi voltam ki hogyan csinálja.

Köszönöm!!

2010. nov. 5. 15:20
 28/33 anonim ***** válasza:
Ez durva! Most már én sem fogok és a kicsim se fog csapvizet inni!
2010. nov. 5. 16:35
 29/33 anonim ***** válasza:
Én már írtam ilyen kérdést a gyerekorvos.hura is és ott azt javasolták, hogy 1 éves korig forralt csapvíz, utána ihat sima csapvizet forralás nélkül, de a tápszer, babatej inkább forraltból készüljön. Végülis a tejet is forralva ajánlják eleinte. És még azt is javasolták, hogy ha úgy esik az 1 éves kor, hogy pont nyár van, akkor még a kánikulai időszakban inkább forraljuk, mert a nagy melegben jobban szaporodnak a bacik és ez fertőzést okozhat. Persze ha már korábban áttértünk a forralatlan vízre, akkor nem kell kánikulában újra forralni, mert addigra már hozzászokik a gyerek gyomra.
2010. nov. 5. 17:24
 30/33 anonim ***** válasza:
én már nem is válaszolok, mert akkor még ennél is jobban lepontoznátok! ;) szerintem adhatsz amúgy..
2010. nov. 5. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!