Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gáz, hogy a konyha járólapjára...

Gáz, hogy a konyha járólapjára (frissen felmosott volt) ledobott süti darabot még visszaadtam a gyereknek?

Figyelt kérdés

Utána kapcsoltam. Elkezdett ledobálni mident mostanában, es most pl kekszdarab volt a kezében.

Nyilván a krumpli/husi/fozelékkel kidobom ilyenkor mindig.

tegnap 19:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Nem gáz. Nem kell annyira sterilen nevelni a gyerekeket, nincsenek cukorból. En van, hogy 3mp-s szabály lévén még akkor is odaadom neki/megeszem, ha nem volt frissen mosva a kő/padló 😛
tegnap 19:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Jujj az enyém múlt hétvégén egy marok virágföldet kapott be (segített kertészkedni).
tegnap 19:54
 3/12 A kérdező kommentje:
Cukik vagytok, köszi a megnyugtatást! :)
tegnap 19:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Első gyerek, mi? :D
tegnap 20:31
 5/12 A kérdező kommentje:

5: igen :) de azért kezdtem kételkedni magamban csak, mert másik kisgyerekesek voltak nálunk, és miután felvettem, mondták, hogy ők nem adják oda…

Emiatt utána kicsit rosszul éreztem magam, hogy most tényleg én vagyok csak ilyen proli vagy nem tudom.. :D

tegnap 20:52
 6/12 anonim válasza:
100%
5 mp-es szabályról még nem hallottál? ;)
tegnap 21:00
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

Én is odaadom neki, ha itthon vagyunk, vagy olyan helyen amit ismerek.

De azt tudjátok hogy a 3-5 (kinek melyik tetszik) másodperces szabály valójában ugyanolyan mintha perceket lett volna a földön?!

tegnap 21:26
 8/12 anonim ***** válasza:
53%
Én a betonról is visszaadom.
tegnap 21:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én 20 hónapos kisfiam is szeret még néha néha dobálni. Pár napja a kanapé alól kihalászott pár szem müzlit és megette. 5 napja ettünk müzlit...

A kanapé alatt meg csak akkor tudok pórszivózni, ha a férjem megemeli, de a gyerek pici keze simán befér oda.

Sosem volt célom sterilen tartani, de pl amíg csak kúszott minden nap átpórszívóztam a szőnyeget, hogy ne szívja be a töményt port ami beszáll az ablakon.

Aztán amikor megtalálta a cipőinket és elkezdte őket rágcsálni... hát kicsit elengedtem ezt a naponta pórszivózás dolgot :D

tegnap 21:32
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Elvileg lehet baja tőle, de a legtöbb gyerek úgyis felnyalja a padlót, ahhoz képest ez már nem sok.

Viszont ami tegnap esett a földre, arra ez már nem vonatkozik. Megfertőződés szempontjából számít, hogy mennyi baci van rajta, és ha hosszabb idő telt el a padlóval érintkezés óta, akkor elszaporodhattak, a kaja, főleg a nedves jó táptalaj. Tehát ha leesés után azonnal megeszed (vagy megfőzöd, sütöd) az nem rosszabb mint felnyalni a padlót, de ha a leesett cuccot félreteszed és később eszed meg, az rossz ötlet.

Plusz ha baktériumflóra szempontjából veszélyes helyen vagy, akkor ne. Pl. egy kórházban soha ne egyél a földről.

tegnap 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!