Mi történik azokkal a koraszülött babákkal?
Mi történik azokkal a koraszülött babákkal akiket otthagynak a korházban?
Ugyanugy folytatják a kezeléseket vagy lemondanak róluk az orvosok is?
Ha felépülnek de betegek maradnak (amire ugye elég nagy az esély) akkor hova kerülnek? Ott ugyanúgy foglalkoznak velük? Fejlesztésekre viszik őket? Hogy működik ez?
Na igy nekem is már minden világos.
🙂
#9, 10
Épp erről beszélek!
Nem viszik, vagy nem vihetik haza, de NEM mondanak le róla, így hónapokra a kórházban ragadnak, mert kevés a nevelőszülő, nincs, aki "hazavigye" a babát, örökbeadni pedig nem lehet. Akitől a sokadik gyereket veszi el a gyámügy, és nem mond le róla, szintén a gyereknek árt, mert bennragad a rendszerben, és "munkadarabként" nő fel.
Én elolvastam, és értelmeztem a linkelt cikkeket. NEKED ez nem sikerült.
"Ez azt jelenti, hogyha valamelyik szülő a hatodik hónap utolsó napján felhívja az adott intézményt, közli hogy Szabó Juliska anyja/apja vagyok, hogy van a gyerek, újra indul a 6 hónap. Ha képeslapot küld, úgyszintén."
Nekünk még 2018-ban mondta az örökbefogadás kapcsán egy TEGYESZ-es, hogy ez már nincs így, változtattak rajta, és csak a közvetlen kapcsolattartást fogadják el. Mert korábban valóban ezt csinálták, egy telefon, egy képeslap az utolsó pillanatban.
13
Elbeszelunk egymas mellett. Leirtam, mintortenik akkor, ha ott hagynak egy csecsemőt a korhazban:
"Ha ott hagyják, hat hét múlva "elozetes" örökbefogadási procedúra indul meg, tehát kiadjak az arra alkalmas örökbefogado párnak. Ha a verszerinti szülő 6 hónapon belül nem jelentkezik, akkor az örökbefogadás ervenyesse és visszavonhatatlanná válik."
Te:"Tévedsz, sajnos nem így van. Olvasd el a linket, amit betettem. Hónapokig lehetnek kórházban, mert beragadnak a rendszerbe."
De, így van. Meg mindig így van. Ha ott hagyják, megy a nevelőszülőkhöz. Csecsemő nem "ragad a rendszerben", mert kb nincs oylan betegség, vagy fogyatekossag, ami miatt annyival másabb ellátást igenyelne, mint egy egészséges csecsemő.
14
Nos, ez esetben akkor utolsó nap beesik anyuka megnezni Janikat.
"Egy ideje vissza-visszatérő téma a sajtóban azoknak a kisbabáknak a helyzete, akik megszületésüket követően akár több hónapra is kórházi osztályokon ragadnak, nem éppen kisbabák fejlődésére optimalizált körülmények között.
Milyen kisbabákról van szó, és miért ragadnak bent a kórházakban?
Megkerestünk egy szülészeti osztályon dolgozó szakembert, aki nap mint nap figyelemmel kíséri az osztályukon lévő érintett kisbabák mindennapjait és családjaik sorsát. Megtudtuk, hogy az ő kórházukban a kisbabák egy részét megszületés után vagy nem viszi haza a szülő/édesanya, vagy nem adhatják ki, mert a szülők nem tudnak biztonságos körülményeket teremteni a kisbabájuknak. A szülők gyakran ilyen esetben sem szeretnének lemondani a gyermekről, így ezek a babák örökbefogadó szülőkhöz sem kerülhetnek. Marad a várakozás addig, amíg fel nem szabadul egy hely egy nevelőszülőnél vagy egy csecsemőotthonban.
De nemcsak szülészeti osztályon vannak ilyen csecsemők, hanem kórházi gyermekosztályokon is. Hivatalosan szülészeten csak hathetes korig maradhat a kisbaba. Ha addig nem tudja csecsemőotthon vagy nevelőszülő fogadni, akkor át kell helyezni az anya lakcíme szerinti gyermekkórházba, de hely híján ez sem mindig valósul meg."
Ajánlom figyelmedbe az utolsó néhány mondatot.
Nem egy anyuka ismerőstől, kórházi dolgozótól, nevelőszülő ismerőstől hallottam már ezekről a gyerekekről, akik hónapokig élnek a kórházban, mert nincs hely nevelőszülőnél, nincs hely intézetben, de nem örökbeadhatók. A helyi újszülött osztályon, a gyerekklinikán nem egy ilyen gyerek van a kórházban. Többek közt hozzájuk is szerveznek önkénteseket a Nevetnikéknél, hogy valaki dajkálja egy kicsit őket, mert a dolgozóknak nincs erre ideje, csak a szükséges ellátást biztosítják nekik.
Ismerős nemrég bent volt a gyerekével pár napot a kórházban, a szomszéd kórteremben is ilyen ottragadt baba volt.
A helyben elérhető nevelőszülők teltházasak, a gyermekotthon szintén.
A 6 hetes törvény még nem él.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!