Mi történik azokkal a koraszülött babákkal?
Mi történik azokkal a koraszülött babákkal akiket otthagynak a korházban?
Ugyanugy folytatják a kezeléseket vagy lemondanak róluk az orvosok is?
Ha felépülnek de betegek maradnak (amire ugye elég nagy az esély) akkor hova kerülnek? Ott ugyanúgy foglalkoznak velük? Fejlesztésekre viszik őket? Hogy működik ez?
Szerintem ugyanaz, mint a hasonló helyzetben lévő nem koraszülött babákkal.
Nyilván nem mondanak le róluk, ők nem kóbor macskák, hogy ha valaki nem fizet az ellátásukért, akkor hagyják őket elpusztulni...
Nem tudom, hogy ők ilyenkor örökbeadhatóak vagy sem (azaz hivatalosan is lemond-e róluk mindkét szülő), de én pl. feszesség miatt hordtam gyógytornára a kisfiam a közeli gyerekrehabra, és elég sok beteg babát/gyereket hordtak nevelőszülők is.
Ha hivatalosan lemondanak róluk, keresnek örökbefogadó szülőket neki.
Ha csak otthagyja a kórházban, akkor ellátják, és ő lesz az egyike annak a többszáz csecsemőnek, aki a kórházban ragad hónapokra, mert nincs elég nevelőszülő a rendszerben.
"Ha csak otthagyja a kórházban, akkor ellátják, és ő lesz az egyike annak a többszáz csecsemőnek, aki a kórházban ragad hónapokra, mert nincs elég nevelőszülő a rendszerben."
Ha ott hagyják, hat hét múlva "elozetes" örökbefogadási procedúra indul meg, tehát kiadjak az arra alkalmas örökbefogado párnak. Ha a verszerinti szülő 6 hónapon belül nem jelentkezik, akkor az örökbefogadás ervenyesse és visszavonhatatlanná válik.
Akkor miért van tényleg az hogy sok csecsemő intezetekben ragad? Miért nem adják őket örökbe?
Köszi amugy a válaszokat.
“Ha ott hagyják, hat hét múlva "elozetes" örökbefogadási procedúra indul meg, tehát kiadjak az arra alkalmas örökbefogado párnak. “
Tévedsz, sajnos nem így van. Olvasd el a linket, amit betettem. Hónapokig lehetnek kórházban, mert beragadnak a rendszerbe.
6
Elolvastam. A vilagon semmi konkrét nincs benne. Nem maradnak csecsemők hónapokig kórházban.
8
Attól, hogy el sem olvasod, amit linkelsz, még nem lesz igazad:
"Megtudtuk, hogy az ő kórházukban a kisbabák egy részét megszületés után vagy nem viszi haza a szülő/édesanya, vagy nem adhatják ki, mert a szülők nem tudnak biztonságos körülményeket teremteni a kisbabájuknak. A szülők gyakran ilyen esetben sem szeretnének lemondani a gyermekről, így ezek a babák örökbefogadó szülőkhöz sem kerülhetnek."
Tehát NEM MOND LE ROLA A SZÜLŐ. Ha nem mond le róla, nem lesz örökbefogadhato.
Szintén a cikkbol:
"Az is előfordul, hogy a szülő megfelelőnek érzi a körülményeit, de a védőnő jelez, hogy gyakorlatilag nincs gyereknevelésre alkalmas lakás a bejegyzett címen. Van, amikor az anya reménykedik, hogy egy rokona befogadja őket, de sokszor kiderül, hogy nincs ilyen szándék, vagy ott sem megfelelőek a feltételek.
És végül olyan is akad, akinek már több gyereke is nevelőszülőknél van, de egyikről sem szeretne lemondani, mert bízik benne, hogy rendezni tudja a sorsát, és idővel magához veheti a gyerekeit."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!