Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez tényleg igaz lehet?

Ez tényleg igaz lehet?

Figyelt kérdés

Egy barátnőmmel beszélgettem nemrég, és ő mondta,hogy külföldön nem ajánlanak a babáknak náthás időszakra orrszívót,csak sóoldatot. Elvileg azért mert több országban egyes nyugati és északi országokban maguk a szülők sem fújnak orrot. Nekünk magyaroknak ez hihetetlen, de engem az érdekelne,hogy ezekben az országokban hogyan alakulnak a fül-orr gégészeti betegségek? Több,kevesebb vagy azonos lehet?

Külföldön tartózkodó anyukák,le tudnátok írni erről a tapasztalataitokat?

okt. 8. 23:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

2, 3, legalább csak kerestél volna rá valaha az életben, hogy mire való a Dévény terápia mielőtt leírod, amit leírtál.

"Mire jó a Dévény torna? A Dévény módszerrel elsősorban a szülési oxigénhiány miatt kialakult központi idegrendszeri eredetű mozgásfejlődési zavarok gyógyíthatók."

És nem nyomják agyba-főbe. Ha nincs probléma, akkor nem ajánlgatják. Szükség sem lenne rá, mert sok olyan szülő van, aki magától elvinné a világ összes kezelésére a gyermekét, ha valami nincs rendben vele. De gondolom, azért ez nálatok sincs másképp.

Az orrát meg azért szívom ki a gyereknek, hogy ne szívogassa ki-be a taknyát miközben aludni szeretne. Testvéremék Németországban is kiszívták a gyerekük orrát, és nem itthonról rendelték a hozzávalókat, szóval a fejlett nyugaton is kapható mégis csak.

Az meg, hogy valaki szívogatja a taknyát, majd azt lenyeli, ahelyett hogy kifújná, szerintem elég undorító. Mint ahogy azt is parasztnak tartom, aki nem teszi köhögéskor a pofája elé a kezét. A helyi bunkókon kívül hány ilyen turistával találkozok, jesszus. Sok francia például különösen bunkó, a minap is lazán telibe csulázták a járdát séta közben. Hadd ne írjam le, hogy itt alapból ez kikre jellemző. (Nem a focistákra gondolok.)

okt. 9. 09:22
 12/16 anonim ***** válasza:
65%

Dévény tornával kapcsolatban személyes tapasztalatom van. Koraszülött babám nagyon levolt maradva és már pár alkalom után jelentős javulást eredményezett.

És nem a pénzre mennek, tanítottak otthon végezhető gyakorlatokat és mondták, hogy 1 hónapig ne vigyük, tornázzunk otthon és meglátjuk hogy alakul.

okt. 9. 09:47
 13/16 A kérdező kommentje:

Uhh hát érdekes válaszok érkeztek.

Ahogy tudom,más országokban is létezik orrszívó,csak nem porszívós, és nem ajánlják rutinszerűen mint itthon. De javítsatok,ki ha rosszul tudom. Nálunk is rengeteg orrmandula műtét van, el tudom képzelni,hogy benne lehet a dologban. De akkor nálunk tévúton járnak a fül-orr gégészek,ezzel az orrszívós témával kapcsolatban?

Illetve más országokban azért ritkák a szövődmények,mert nem nagyobbodik meg az orrmandula? Ha igen,miért nem?

Dévénnyel kapcsolatban pedig, feltételezem,ott is van mozgásfejlesztő torna,csak más jellegő, amitől fejlődnek a babák?

okt. 9. 10:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

13-as kérdező, persze, van mozgásfejlesztő torna, hasonló jellegű, mint a Dévény, gyógytornászok tartják, akik gyerekekre vannak szakosodva. Nálunk legalábbis ez a helyzet, és mi igénybe is kellett, hogy vegyük. De kiemelném, hogy én kezdeményeztem a gyerekorvosnál, amikor a kisfiam még 16 hónaposan se mutatta nagyon jelét az elindulásnak, hogy ha 18 hónapos koráig sem változik (nem változott), akkor adjon már beutalót. Nyilván ez is orvosfüggő is lehet, de ez az egész utánkövetési rendszer "itt Nyugaton" a saját tapasztalataim és az ismerőseim elbeszélései alapján sokkal lazább, mint Mo.-n (eleve pl. ugye nincs védőnő). Hogy ez kinek mennyire szimpi, az már más kérdés. Én azért nem veszem/vettem jó néven, hogy kb teljesen magunkra voltunk hagyva a gyerekünk (mozgás)fejlődésével az első években, és nekem, laikus anyának (és/vagy a méh nálam is laikusabb férjemnek) kellett (volna) észrevenni, ha gond van, a gyerekorvos annyira a minimumra szorítkozott.

#4 voltam

okt. 9. 10:26
 15/16 anonim ***** válasza:

14-es, itthon is magunkra vagyunk hagyva nagyon.

Ertem amit mondasz, de ez itt attol fugg, hogy milyen szakemberek vesznek korbe, ami lutri nagyon.

Hipoton gyerekem van es ezt is a 2. neurologustol kellett megtudnom, az elso 30 ezerert lerazott 2 perc alatt, hogy nincs baj.

Persze, magan ugye, mert gyerekorvos szerint se volt baj, ezert nem utalt be allamira.

Aztan annyira nincs baj, hogy 1,5 evesen meg mindig nem jar,szoval a hulye nem en voltam, amikor anno eloszor elvittem orvoshoz, mar akkor is gyanus volt a mozgasfejlodese, semmi se ugy alakult, ahogy kellett volna.

Azt is nekem kellett kitalalni igazabol, hogy hova vigyem akkor, milyen terapiara, mert ebben se nagyon segitett senki.

Szoval nehez nagyon.

okt. 9. 10:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Franciaországban élek és ha náthás a gyerek mindenki azt használ amit akar, orrszívó, sóoldat tök mindegy.
okt. 9. 11:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!