Ez tényleg igaz lehet?
Egy barátnőmmel beszélgettem nemrég, és ő mondta,hogy külföldön nem ajánlanak a babáknak náthás időszakra orrszívót,csak sóoldatot. Elvileg azért mert több országban egyes nyugati és északi országokban maguk a szülők sem fújnak orrot. Nekünk magyaroknak ez hihetetlen, de engem az érdekelne,hogy ezekben az országokban hogyan alakulnak a fül-orr gégészeti betegségek? Több,kevesebb vagy azonos lehet?
Külföldön tartózkodó anyukák,le tudnátok írni erről a tapasztalataitokat?
Erről én is hallottam már, követem a kérdést mert amúgy kíváncsi vagyok.
Egyébként én el sem tudnám képzelni, hogy ne fújjam ki az orromat ha érzem hogy van benne. Így azt sem tudnám elképzelni hogy a kicsiét ne szívjam ki.
Nyugat Európában élek itt is dolgozom kórházban, gyerek kórházban is voltam és nem, nincsen nincsen orrszívás.
És olyan szinten kevés arcüreg meg fülgyulladás van , hogy alig találkozom velük. És nem, nem csak azt veszem hogy az én gyerekemnek se volt meg a barátnőim gyerekeinek sem, hanem, hogy 20 év alatt a hány ovodas meg iskolás gyerek mellett megfordultam , nem egyáltalán nem jellemzo.
Az orrszivo porszivo magyar találmány , ezért nyomják annyira Magyarországon de a világ semelyik másik táján nincsen és nem haltak ki , is nincs több arcüreggyulladásos sem.
De ugyanez a dévény is az is szintén magyar , Nyomják agybafőbe mert ugye jó pénz , Máshol a világon nincs, de itt sincsen több mozgás szervibeteg gyerek mint nálatok.
Előző vagyok, az én abba bele lehetne gondolni ha annyira jó lenne és annyira hasznos lenne akkor elterjedt volna országon kívül ( Mint ahogy elterjedt a rubik kocka is ) de sehol másutt nincs engedélyezve ezt az orrszívó porszívóra ertem.
Tehát akkor az egész világ hülye de Magyarország a helikopter ?
Deveny detto. Meg a bokafogós cipők. Meg még lehetne sorolni.
Én is Ny-Európában élek; lehet kapni mindenféle orrszívó dolgot, de nekünk soha nem említette a gyerekorvos, hogy szükséges lenne. 4 éves a kisfiam, most már majdnem 3 éve jár közösségbe, eddig megoldottuk orrszívó nélkül, sose volt arcüreggyulladása vagy ilyesmi.
Valóban nem minden felnőtt fúj orrot, de nem tudom, ez-e a magyarázat az orrszívó "hiányára".
“ És olyan szinten kevés arcüreg meg fülgyulladás van , hogy alig találkozom velük.”
Megsúgom, hogy ezek a betegségek a megnagyobbodott orrmandula miatt alakulnak ki, kb függetlenül attól hogy szívják-e a gyerek orrát. Így nehéz elhinni, hogy a nyugat-európai gyerekeknek nem nagyobbodik meg az orrmandulája…
Én egyébként éltem Norvégiában. Ott nem fújják, hanem jól megszívják az orrukat (a felnőttek, a gyerekeket nem tudom, mert velük nemigen találkoztam)
Németországban éltünk, amikor a nagy 3 év alatt volt. Tele volt a bolt orrszívóval. Vízzel működő, elemes, hálózati... mindenféle volt. Nyilván nem tartották volna, ha nincs kereslet, szóval már itt bukott a dolog, hogy csak Magyarországon divat az orrszívás. Keleten meg az orrmosás divat.
Egyébként hogy ajánlottak neked csak sóoldatot orrszívás/orrfújás nélkül? Nyomd fel és majd kifolyik vagy sem?
7-es, pedig hidd el. Én olyan országban élek, ahol sok a francia, és ők kollektíve szipognak, és ha tele van az orruk, ne tudd meg, miket hallasz reggel munkába menet a buszon. Undorító. (Ők meg valamiért az orrfújást tartják annak. Érthetetlen.)
Disclaimer: nem MINDEN EGYES francia szívja az orrát, nyilván. De ez a jellemző.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!