Ha meconiumos a magzatvíz, akkor minden esetben kap antibiotikumot a baba?
Figyelt kérdés
Vagy csak ha nyel belőle? De azt honnan tudják megállapítani?ma 06:17
1/5 anonim 

válasza:

Szerintem csak akkor kap, ha tünetei vannak valamilyen formában. Nálunk a kisebb gyerek mekóniumos vízből bújt elő, de azon kívül, hogy a kitolásnál az egész újszülött orvos gárda ott volt és nézte a valagam, meg egyből elvágták a köldökzsinórt, hogy gyorsan megvizsgálják és letörölgessék, nem volt más emiatt semmi. Normálisan lélegzett, felsírt, később sem lett lázas vagy nem tudom, mit néznek ilyenkor, szóval igazából nálunk nem volt indokolt az antibiotikum így nem is adtak. Szerintem ha van bármi jele, amitől úgy gondolják, hogy jobb lenne, akkor adnak, egyébként meg igyekeznek elkerülni.
2/5 anonim 

válasza:

Igen, minden esetben kap, nekem ezt mondták és adtak is, nem volt téma, hogy nyelt-e vagy nem.
4/5 anonim 

válasza:

Szerintem nem kapott az enyém, nem mondták és a papírokon sem látom sehol.
5/5 anonim 

válasza:

Nem kap, nem kapott, legalább is eüsként rákérdeztem, beszéltünk ezekről, papíron se láttam. Volt egy időhatár, hogy szülessen meg különben császár lett volna. Illetve mikor megszületett alaposan átvizsgálták, vért vettek, de minden rendbe volt. Egyből felsírt, nem fulladt, nem nyelte félre. 40+3-ra jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!