Van olyan könyv, ami hasznotokra vált a babátok nevelésében, és ha igen melyik az?
1,Dorothy Einon -Babatesztkönyv
2,Babajelek - kommunikáljunk még a beszéd előtt
3.Testvérek féltékenység nélkül
4.Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje
5.Kreatív gyerek
6.Hozd ki a legtöbbet a gyerekedből!
365 ötlet az altatáshoz (6 éves korig vannak benne tippek)- naggggggyon jó:)
Anya taníts engem
Suttogó minden része
Dr Ranschburg Jenő:Szülők lettünk
Vida Ági:Álomba ringató praktikák
Ezekből nagyon sok hasznos tanácsot vettem de legfőképpen a Suttogóból!
Most ezt kezdtem el olvasni:
Boglarka Hadinger:Bátorság az élethez(hogyan bátorítsuk gyermekeinket önbecsülésük erősítésére)még nemtudom hogy lesznek-e benne hasznos tanácsok!
Az anya taníts engem-et nembírtam kivenni a könyvtárból mert nem volt bennt,de a következő az lesz!
Dr.Dorothy Einon:Kreatív játékok(ezt is most kezdtem el de ahogy belenéztem szupi lehet,130 képességfejlesztő ötlet van benne,a lényege az,hogy nem biztos,hogy az a jó ha elhalmozzuk gyerekeinket drágábbnál drágább extra játékokkal,hanem egyszerű kézzel készített játékkal is lehet nagy örömet okozni nekik!!)Mióta gyeden vagyok falom a könyveket....
Dr. Spockról csak annyit, hogy egyszem fia 17 évesen öngyilkos lett. Tudom hogy a "cipész fiának sincs cipője", de ez talán más tészta picit...
"Suttogó lányainak" nem néztem utána, de szintén rengeteg olyat tartalmaz, ami számomra ellenkezik az anyai ösztön diktálta megoldásokkal és a józan paraszti ésszel. (Arról nem is beszélve, hogy pl. kifejezetten "üzlet szaga van" annak, ha az anyatejes táplálást és a tápszerezést egy súlycsoportba tesszük, nyilván Amerikában így lehetett jól eladni a könyvét...)
De bocsánat, ha ez off, csak kikívánkozott...
Olvass utána, mielőtt valótlanságot állítasz! Nem a fia lett öngyilkos, hanem az unokája, és nem a szülei miatt, hanem skizofrén volt csórikám.
Annyira tudtam, hogy valaki előjön ezzel az öngyilkosságos okossággal. :-))
Dr. Pap Zoltán: Kismamák tudnivalói (elolvastam, de mintha le lenne maradva 20 évvel, pedig 2005-ös kiadás)
Anyák könyve
Gyerekekre hangolva
Anya taníts engem
Most épp az utolsó a kedvenc, mert örökmozgó 9 hónaposom épp a legfogékonyabb a dolgokra, rengeteg ötlet van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!