Mik voltak azok a tippek, amik az elején életmentők voltak, vagy nagyon beváltak?
Nem feltétlenül olyanokra gondolok, hogy aludjak, amikor a baba is alszik, vagy hogy ne főzzek az első hónapokban. Hanem olyasmire, ami újdonság volt és nem is gondoltatok rá, de aztán nagyon bevált.
Nekem ezeket tanácsolták, és nem is gondoltam volna magamtól:
-Hasfájás megelőzése miatt minden étkezés előtt adjak a babának laktáz enzimet (gyerekorvos tanácsolta).
-Ne vegyük sem a "gyógyszertári", sem a drogériás babakozmetikumokat, mert nem annyira jók. Dermokozmetikumok sokkal jobbak erre a célra. Az első pár hétben, ha nem muszáj, ne fürdessük minden nap, hogy ne száradjon ki a bőre (mondjuk ezzel még barátkoznom kell).
-Altatáshoz segítség a fehérzaj, ehhez nem kell járatni a porszívót, vannak erre való kis eszközök már, időzítővel.
-Átlapolós body és zipzáros rugdalózó altatáshoz, mert könnyebb öltöztetni a félhomályban éjjel és sok baba nem szereti, ha a fején húzzák át a ruhákat.
-Espumisan csepp minden étkezés előtt nekünk nagyon bevált
-Adamo hintában sokszor megnyugszik, aludni is szokott benne
-2 naponta fürdetjük orvos tanácsára Bioderma olajos fürdetővel, már nem olyan száraz a bőre
-átlapolós body tényleg áldás és nem értem aki azt mondja éjjel nehéz le-fel venni, hiszen pelenkázáskor ugyanúgy csak az alsó patentokat kell kikapcsolni mint a másiknál, nem veszem le az egész bodyt
Ha jó viszonyban vagytok a nagyszülőkkel, akkor nyugodtan bízd rájuk pici kora óta, had altassák, etessék ha esetleg tápszeres. Te is szusszanhatsz kicsit, ők is összeszoknak,nem az lesz hogy nem marad el velük később.
A nagyfiam 10 éves, imádja a mamát, de nem alszik nála, táborba sem megy, ottalvós kirándulásra, unokatesókhoz stb sem, mert sosem aludt másnál és nem akarja kipróbálni. A pici meg simán ottalszik gond nélkül, mert úgy szoktattuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!