Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamik, kispapik! Elmennétek...

Kismamik, kispapik! Elmennétek egy tanfolyamra ami felkészít az újszülött-csecsemő újraélesztésre, légúti idegentest eltávolításra. Szóvel egy alapszintű életmentő tanfolyamra?

Figyelt kérdés
16 hetes kismama vagyok, eü. képzettséggel, szeretnék egy ilyen tanfolyamot indítani, s érdekel nem ijeszti-e ez meg nagyon a "laikus kismamákat"? Pár órás tanfolyammal is el lehet sajátítani az alapvető tudást, ami életet menthet, s talán megnyugtató lehet a szülőknek. Mi a véleményetek?
2011. jan. 11. 16:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jó ötlet!
2011. jan. 11. 16:40
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ma kezdett el komolyabban foglalkoztatni a gondolat, eddig is oktattam elsősegélyt, de ilyet még nem , s most, hogy táppénzen vagyok, időm is engedné, és szívesen csinálnám.
2011. jan. 11. 16:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én szívesen elmennék bár már 2 éves múlt a kisfiam de akkor is hasznosnak tartom ezt a tanfolyamot.Emlékszem mikor haza hoztuk a kisfiamat a kórházból szülés után még az nap este 3x riasztott a légzésfigyelő de 1x sem lett semmi gond mindig lélegzett rendesen.. De onnantól kezdve mindig féltem mikor elment a párom dolgozni(neki is van ilyen vizsgája) de hála istennek soha sem volt gond!

Sok szerencsét a tanfolyamhoz!

2011. jan. 11. 16:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szuper ötlet, én már részt vettem ilyenen, de szívesen felfrissíteném a tudásom:) Szólj ha kezded!

Hol is?

2011. jan. 11. 16:54
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam ilyen tanfolyamon, nagyon hasznos volt. Nem igazán tanfolyam volt, csak egy hosszabb előadás amit egy mentős tartott. Élethű babákon modellezte amit mondott. A védőnő szervezte a szülésre felkészítő tanfolyam keretében.
2011. jan. 11. 16:57
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagy igény lenne rá! Hol szeretnéd csinálni?
2011. jan. 11. 18:15
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
nálunk is volt, a védőnők szervezték meg és nagyon hasznos volt, ráadásul árban is korrektek voltak, mégis kevesen voltak. Én nem értettem miért:S
2011. jan. 11. 19:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam is...és milyen jól tettem. 2 alkalommal kellett újraélesztenem a kicsim mert légzésleállása volt (bölcsőhalál gondolom) mert a figyelő riasztott. Én meg tettem amit kellett és nem toporogtam mint a sz@ró galamb.

Egyszer lázgörccsel állt le, akkor a doktornéni élesztette újra.

Teljesen egészségesen született 9/10-es agparral.

19 hónapos manóka anyukája

2011. jan. 11. 20:17
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató szavakat! Én magam is mentőtiszt vagyok,s gyerekorvosokkal akarok beszélni,ill. védőnőkkel,hogy terjesszék a tanfolyamot. Fejér megyében csinálnám,igaz nem ingyen /2000 Ft lenne,természetesen számlával,és igény szerint több gyakorlással,ami már ingyen lenne\ Mit gondoltok reális lenne?
2011. jan. 11. 21:40
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyit tudok mondani amit én tapasztaltam...nálunk hirdették, ingyen volt, több alkalmas, gyakorlattal mindennel együtt. Még papírokat is kaptunk képekkel-szövegekkel, hisz ha ideges az ember akkor nem is tud olvasni. :)

De csak 4-en voltunk!

Többen mondták, hogy igen de jó van, de ők aztán nem mennek, mert VELÜK NEM TÖRTÉNHET MEG! Ezen baromira kiakadtam nagypocakosan...honnan tudja?

Ráadásul pont az egyik ilyen anyuka gyereke...nos hát igen...bölcsőhalál. Újraélesztették a mentők, vitték helikopterrel, de már késő volt. :( :( :( S mindez az ostoba anyja miatt.

Nem így kéne talán hirdetni, hogy újraélesztés életmentés stb, hanem hogy baleset megelőzés, meg mit tegyünk ha baleset betegség vagy egyéb éri a babát-kisgyereket. Csak úgy példaként nem gondoltam végig :)

19 hónapos manóka anyukája

2011. jan. 11. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!