Kismamik, kispapik! Elmennétek egy tanfolyamra ami felkészít az újszülött-csecsemő újraélesztésre, légúti idegentest eltávolításra. Szóvel egy alapszintű életmentő tanfolyamra?
Nagyon jó ötlet! Hajrá!
Én most szervezek egy ilyet mert nagyon érdekel. A magyar gyermekmentősök tartanak ilyet ingyen, de akkora az igény hogy 2 hónapra előre bevannak táblázva. Nemtudom hol laksz de pl a máltai játszóházak lehet hogy adnak helyet még akkor is ha pénzt kérsz érte.
Igen, sajnos én is épp ettől tartok, hogy az első lendület nagy lesz, aztán csak páran jönnek le valójában, és nem azért,mert fizetős ( ahogy észreveszem egyébként, az ami ingyen van nem kell, amiért fizetni kell, azt talán komolyabban veszik) , hanem mert vagy irtóznak még a gondolattól is, hogy megtörténhet a babájukkal, vagy a másik, hogy ővelük aztán biztosan nem történik ilyen...
Mindenképp valami barátibb címmel szeretném hirdetni, tudom, hogy ijesztő az újraélesztés...
Fizetni pedig azért kell érte, mert a gyakorlóbaba pl. nem olcsó dolog, és azt is meg kellett venni ugye valamiből, e mellett azért a jelenlegi benzinárak mellett nem tehetem meg sajnos, hogy én álljam ezt a költséget, még ha az időmet nem is sajnálom erre, azért anyagi hátrány ne érjen... és igen, tudom, hogy Pesten sok ilyen lehetőség van, de itt vidéken egyáltalán nincs - ami hatalmas baj szerintem, hisz ha szembenézünk a legnagyobb félelmünkkel, és végiggondoljuk mit tehetünk, máris nem félünk annyira...legalábbis én így gondolom.
"de itt vidéken egyáltalán nincs - ami hatalmas baj szerintem, hisz ha szembenézünk a legnagyobb félelmünkkel, és végiggondoljuk mit tehetünk, máris nem félünk annyira..."
Igen, ez a legnagyobb baj, hogy vidéken szinte semmi sem elérhető amin a pestiek csak néznek mint a lukinyúl mert nekik annyira természetes.
A másik...sokan vesznek figyelőt, de vajon ha jelez mit csinál anyuka-apuka...bepánikol. Jó esetben eszébe jut valamit próbálkozni vagy mentőt hívni. De lehet már késő (és ezt nem ijesztegetésképen mondom).
Én tettem amit kellett, és mikor már minden rendben volt a babával és a mentősök is megnézték na akkor omlottam össze és bőgtem mint a szamár. Mert anya vagyok és az én kicsim volt ott. De ha felkészül az ember mind lelkileg...mert azt is kell...mind képességileg akkor már sokkal sokkal jobbak az esélyek. Bár ne kelljen de sosem árt ugyebár.
Úgyhogy hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!